National

Detalii SCANDALOASE in DOSARUL BICA. Ce facea fosta sefa ANTIMAFIE de FRICA Elenei Udrea

Publicat: 20 dec. 2014
1

Noi detalii scandaloase ies la iveala in dosarul retrocedarilor ilegale. Fosta sefa antimafia era la mana cupului Udrea-Cocos si facea presiuni asupra angajatilor ANRP pentru rezolvarea anumitor dosare.

Alina Bica se plangea ca daca nu se ocupa de rezolvarea anumitor cazuri „ii vor rupe altii capul”. Tinta presiunilor era, printre altii, chiar sefa ANRP de atunci, Dorina Danielescu, numita cu acceptul dat de Elena Udrea si Ioan Oltean. O spun chiar martorii care au dat declaratii la DNA in dosarul retrocedarilor.

„Imi amintesc ca intr-o dimineata, in luna decembrie 2011, am plecat spre ANRP si in drum am fost rugat de Dorina Danielescu sa o preiau si pe dumneaei. Cu aceasta ocazie am constatat ca la dansa, la prima ora a dimineatii, se afla doamna Bica Alina Mihaela, care era foarte nervoasa si chiar speriata, incercind sa o convinga pe Dorina Danielescu sa convoace cat mai repede comisia.

Am fost rugat de Dorina Danielescu sa asist la discutie, iar in cadrul acestei discutii s-a ridicat tonul, s-au facut reprosuri si doamna Bica Alina Mihaela, la un moment dat, a avut urmatoarea remarca: „Cum pot eu sa ma duc la Elena si sa-i spun ca am pus o dezaxata la ANRP?”. Pe fondul acestor discutii extrem de tensionate, am incercat sa incetez aceasta discutie si sa o preiau pe Drina Danielescu, sp mergem la serviciu, intrucat Bica Alina Mihaela, din punctul meu de vedere, incepuse sa faca presiuni”, a declarat un martor din dosar.

„Din acea discutie a rezultat, indirect, ca daca nu este convocata comisia cei doi, in special Bica Alina Mihaela, vor avea de suferit grav din partea altor persoane, in acest context mentionand un nume „DORIN”, precizand „Voi chiar nu intelegeti ca-mi rup capu’ astia daca nu e convocata comisia?”. Am intrebat cine anume, dar nu a vrut sa spuna.

Dupa aproximativ o ora de discutii contradictorii, tensionate, in cadrul carora Dorina Danielescu le-a precizat ca atata timp cat va fi ea la ANRP totul se va face conform legii, Bica Alina ori a lesinat, ori a simulat ca a lesinat si a solicitat interventia unei asistente. Dupa ce i s-a administrat un medicament, atat ea, cat si Mihailescu Ionut si-au reluat presiunile, de data aceasta Ionut Mihailescu precizand ca „daca ei si-o vor lua, ne-o dau si noua in forward” si ca noi suntem prea mici pentru a ne pune cu altii, fara sa precieze vreun nume si ca trebuie sa intelegem ca trebuie sa fie convocata aceasta comisie”, precizeaza martorul, adaugand ca, dupa informatiile primite chiar de la Alina Bica,  acceptul informal pentru numirea Dorinei Danielescu in fruntea ANRP ar fi fost dat de catre Elena Udrea si Ioan Oltean.
Adauga un comentariu