National

DETALII NOI in dosarul lui Bogdan Olteanu. Cum se negociaza IN LUMEA LOR functiile si spagile de milioane de euro. Banii s-au dat in sediul central al PNL

Publicat: 19 aug. 2016
1

Jurnalista Ionela Arcanu a publicat pe pagina de Facebook pasaje din declaratiile care il infunda pe Bogdan Olteanu, in dosarul in care acesta este arestat preventiv pentru ca a facilitat numirea lui Liviu Mihaiu pe postul de guvernator al Deltei Dunarii.

Surse confidentiale au pus la dispozitia jurnalistei cateva pasaje incredibile din care aflam ca Vantu s-a intalnit pe un ponton cu Olteanu pentru a negocia functia destinata lui Liviu Mihaiu.

Declaratie Sorin Ovidiu Vintu:

“Pe pontonul meu din fata hotelului Lebada a avut loc o discutie intre mine si Bogdan Olteanu, in cadrul careia i-am cerut sa-l numeasca pe Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii. Domnia sa mi-a zis ca pentru asta trebuie sa ii dau doua milioane de euro: un milion pentru sine si al doilea pentru Tariceanu, de a carui semnatura depinde numirea asta. Dupa circa o saptamana i-am transmis lui Eftime Ion suma de 2 milioane de euro cash, iar domnul Liviu Mihaiu a fost numit guvernator al Deltei Dunarii. „

Jurnlista de televiziune a mai obtinut si pasaje relevante din declaratia lui Ionut Eftimie, om de casa al lui Sorin Ovidiu Vantu si cel despre care procurorii sustin ca a intermediat spaga de un milion de euro:

„In toamna anului 2008, nu imi amintesc data, tatal meu mi-a spus ca trebuie sa iau legatura cu Ovidiu Turcanu, persoana care administra companiile externe controlate de Sorin Ovidiu Vintu, pentru ca trebuie sa primesc niste bani care urmau sa ajunga la Bogdan Olteanu. Din cate imi amintesc, am avut cel putin o intalnire cu Ovidiu Turcanu, in care am discutat pe acest subiect. (…) In urma acestor discutii, imi amintesc ca s-au realizat doua transferuri de cate un milion de euro fiecare in conturile bancare.(…)Imediat dupa primirea banilor, intr-un interval nu mai lung de o saptamana, impus de formalitatile bancare necesare, eu am retras banii in numerar si i-am inmanat lui Bogdan Olteanu. In ambele situatii, banii au fost dati la sediul central al Partidului National Liberal din strada Aviatorisor. (…) Bogdan Olteanu ma astepta in camera respectiva, iar eu lasam banii si plecam, fara o alta discutie. De fiecare data banii au fost introdusi intr-un rucsac sport negru cu galben, pe care l-am recuperat ulterior.„

Chiar si pasaje din declaratia tatalui lui Ionut Eftime au fost obtinute de jurnalista si prezentate pe reteaua sociala:

„In discutiile pe care le aveam cu Sorin Ovidiu Vintu (care avea un umor fin), noi il numeam pe Bogdan Olteanu „carliontatul” sau „cel cu parul cret”. Mentionez ca Liviu Mihaiu era intr-o relatie de subordonare fata de Sorin Ovidiu Vintu si nu si-ar fi putut permite sa iasa din cuvantul acestuia. (…) Din discutiile cu fiul meu (n.red. Ionut Eftime) si dintr-o alta discutie dintre Vintu si Turcan, a reiesit ca, pentru numirea lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei Dunarii, Sorin Ovidiu Vintu i-a dat un milion de euro lui Bogdan Olteanu. In acelasi timp, l-a ajutat in campania electorala. (…) In niciun caz Ionut, fiul meu, nu si-ar fi permis sa faca altceva decat a dispus Vintu cu banii trimisi de Turcan Octavian. Daca nu i-ar fi dus banii lui Bogdan Olteanu, este clar ca Vintu ar fi aflat si ar fi iesit un scandal imens.”

Ionela Arcanu a reusit sa obtina, de la surse care nu sunt precizate, declaratia lui Liviu Mihaiu. Acesta a dat procurorilor o declaratie evaziva in care sustine ca nu lua in serios ce ii spunea Vantu:

„ Imi amintesc ca am fost chemat la guvern inainte de numirea mea, unde m-am intalnit cu premierul Tariceanu, care mi-a spus ca voi fi numit guvernator. Nu imi amintesc daca anterior Vintu mi-a zis ca lucrurile s-au aranjat si ca voi fi numit. Avand in vedere ca Vintu era megaloman, nu credeam tot ce spunea. Era clar ca Vintu discutase cu factorul politic numirea mea, dar atunci nu mi-am dat seama ce implica acest lucru”, ar fi declarat Mihaiu in fata procurorului DNA.
Adauga un comentariu