Actualitate

Detalii incredibile din familiile celor mai influenti sefi ai Iasului – FOTO

Publicat: 26 nov. 2014

@ Ani la rand au controlat aproape tot ce misca in judet @ Si-au construit fiecare un renume, au avut parte de puterea deplina si nimic nu misca fara sa stie ce se intampla @ Putina lume stie insa si cine s-a aflat in spatele lor in toti acesti ani

Rand pe rand au detinut puterea la nivelul Iasului. Au emis hotarari, au trimis controale, au avut puterea sa schimbe sefii de institutii, fiind printre cei mai respectati oameni de la varful administratiei iesene. Insa foarte putini cunosc detalii si despre copiii lor, cine sunt acestia, ce au facut si cu ce se ocupa, cat au profitat de pe urma functiilor pe care le detineau parintii la nivelul judetului Iasi. Este vorba de odraslele celor care au ocupat scaunul de prefect.

Unul dintre prefectii Iasului de la inceputul anilor 2000 a fost Corneliu Rusu Banu. Acesta are doi copii, Fabricio, inginer mecanic, si Iuliana, medic primar. Fiica, Iuliana Picioreanu, este medic de familie in localitatea Holboca, in timp ce fiul a ajuns in Canada unde este manager la o companie petroliera, Vantage Engineering, de pe continentul nord-american. Baiatul fostului prefect Rusu Banu a absolvit o universitate din Canada, zona Calgary, Alberta, si asa a ajuns sa lucreze in cadrul companiei petroliere. Iuliana sau Pusa, cum ii spuneau apropiatii, a preferat sa nu discute despre acest subiect. „Sunt medic de multi ani, imi place foarte mult meseria, iar fratele meu este in Canada, plecat inca de pe vremea cand tata era pe functia de prefect”, a mentionat Iuliana Picioreanu.

Un alt om care a ocupat pentru o vreme fotoliul de prefect al judetului Iasi a fost Lucian Flaiser. Acesta a fost prefectul care a ocupat si timp de opt ani de zile functia de presedinte al Consiliului Judetean. Flaiser a fost unul din cei mai apreciati oameni din administratia ieseana, insa nu acelasi lucru se poate spune si despre fiica acestuia, Corina Anca Flaiser. In ultimii ani, aceasta a fost ocupata mai mult cu viata personala decat cu cea profesionala. Corina Flaiser a trecut prin doua divorturi, are un copil si este de profesie medic ginecolog.

Are un cabinet medical in oras, insa parerile pacientelor sale nu sunt dintre cele mai bune. Pe forumurile medicale de specialitate acestea ii aduc critici severe medicului Flaiser, pacientele acesteia ajungand la concluzia ca nu poate face fata meseriei pe care o practica. Intre 2009 si 2011 aceasta a fost casatorita cu Leontin Atodiresei, cadru militar la Iasi, cuplul avand si un copil. Doctorul Corina Flaiser nu a raspuns apelurilor telefonice pentru a oferi un punct de vedere cu privire la toate aceste aspecte. Un alt personaj influent la nivelul judetului Iasi a fost si Florin Vitan, fost cadru universitar la Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi. Fiul acestuia, Florin Mircea, lucreaza la societatea Ness Technologies de mai bine de 13 ani si detine un PFA inca din 2010. Prezenta acestuia a fost una destul de discreta. Fiul lui Vitan este nascut in 1977 la Bistrita si este licentiat ca inginer in automatica si calculatoare.

Tatal prefect, fiul avocat

Un alt personaj de la nivelul Iasului care a ocupat timp de doi ani fotoliul de prefect este si Romeo Olteanu. Acesta a fost nevoit sa demisioneze acum cateva luni dupa ce a fost implicat intr-un incident auto cu autoturismul Prefecturii. Olteanu are un fiu, avocat in Baroul Iasi, Calin Ovidiu. Chiar daca prefera sa treaca neobservat, fiul fostului subprefect a fost implicat si in afaceri cu tatal sau. Acum cativa ani au intrat, printr-o societate, in posesia unor terenuri de tenis ale primariei, pentru o suma derizorie. Si actualul prefect al judetului Iasi, Dan Carlan, are o fiica la fel de controversata ca si parintele sau. Carlan a fost propulsat pe aceasta functie de PSD, fiind adus la Prefectura pentru a putea face campanie in judet pentru formatiunea social democrata. Fiica sa, Alina Gabriela Carlan, a preluat o afacere intr-unul din imobilele ce apartin tatalui, unde a functionat o vreme o gradinita. In timp ce fiica incearca sa stea cat mai departe de scandaluri, actualul prefect este unul din cei mai controversati politicieni, cu multe afaceri dubioase la activ care i-au adus o avere consistenta.
Comentarii
  • Daca era o femeie la locul ei nu ajungea prin ziare. Dar e o put.o.ar.e cum sunt multe in spitale. Acasa mame si sotii devotate,la servici vin sa fie pedalate de altii. Multe ha.i-te in spitalele astea…

Adauga un comentariu