Actualitate

Detalii fierbinti! Acuzatiile pentru care au fost arestati doi dintre cei mai buni medici ieseni!

Publicat: 13 mart. 2015
1

@ Procurorii de la DNA Iasi au scos ieri la suprafata detalii de-a dreptul incredibile despre modul in care doi dintre cei mai buni doctori ieseni au ajuns in spatele gratiilor @ In timpul anchetei procurorii au descoperit si alte fapte @ Toti studentii care au dat spaga sunt de la Medicina Dentara @ „În perioada 06 – 30.01.2015, inculpatul Dorobat Gheorghe, la diferite intervale de timp, a pretins si primit indirect, prin intermediul inculpatei Dorobat Carmen Mihaela, suma totala de 6.700 EURO, de la un numar de 67 studenti ai Facultatii de Medicina Dentara”, au declarat procurorii

Ieri, procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie Iasi (DNA) au decis trimiterea in judecata a doi dintre cei mai buni medici din Iasi. Este vorba de sotii Carmen Mihaela si Gheorghe Dorobat. Carmen Dorobat, profesor la Universitatea de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa din Iasi, era managerul Spitalului Sf. Parascheva la data comiterii faptelor si este acuzata de comiterea a doua infractiuni: luare de mita in forma continuata si complicitate la luare de mita. Sotul sau, Gheorghe Dorobat, era seful catedrei de Anestezie Generala din cadrul UMF Iasi si conducatorul sectiei ATI din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Nicolae Oblu. Acesta este acuzat de luare de mita si fals intelectual. Procurorii sustin ca, in lunile iunie si iulie 2014, Carmen Dorobat ar fi pretins suma de 5.700 euro de la studentii Facultatii de Medicina Dentara.

„În lunile iunie – iulie 2014, inculpata Dorobat Carmen Mihaela, la diferite intervale de timp, în perioada de examinare la materia Boli Infectioase a pretins implicit si primit în mod direct suma totala de 5.700 Euro, de la un numar de 57 de studenti ai Facultatii de Medicina Dentara din cadrul UMF Iasi – anul 2 de studii. Aceasta suma de bani a fost remisa inculpatei în mod direct de catre studenti sau prin intermediul unora dintre ei (în numele lor), pentru a-i promova pe acestia la probele practica si teoretica ale examenului respectiv si a le acorda note de promovare de 8 si 9, în absenta unei evaluari obiective a tezelor de examinare si a acordarii calificativelor pe baza evaluarii obiective”, au explicat procurorii de la DNA.

Studentii s-au trezit cu note bune in carnete

Al doilea aspect important vizat de procurori este acela ca Gheorghe Dorobat ar fi cerut de la 67 de studenti suma totala de 6.700 lei prin intermediul sotiei sale. Ciudat este ca studentii sunt tot de la Medicina Dentara.

„În perioada 06 – 30.01.2015, inculpatul Dorobat Gheorghe, la diferite intervale de timp, a pretins si primit indirect, prin intermediul inculpatei Dorobat Carmen Mihaela, suma totala de 6.700 EURO, de la un numar de 67 studenti ai Facultatii de Medicina Dentara din cadrul U.M.F. Iasi – anul 3 de studii (sau care au sustinut examenul în vederea echivalarii studiilor, urmare a transferului acestora de la alta Universitate de Medicina). Acesti bani au fost pretinsi si primiti de catre inculpat pentru a-i promova pe acestia la probele practica si teoretica ale examenului de la materia Anestezie Generala si a le acorda note de promovare de 8 si 9 fara a tine seama de calificativele acordate pe baza evaluarii obiective”, se precizeaza in rechizitoriul procurorilor. Procurorii il mai acuza pe Gheorghe Dorobat ca a completat in mod nereal carnetele studentilor.

„Suma de bani a fost remisa inculpatei Dorobat Carmen, în mod direct, de catre studenti sau prin intermediul unora dintre ei (în numele lor), la cabinetul de lucru al inculpatei aflat la parterul pavilionului 3 din incinta Spitalului de Boli Infectioase Sfânta Parascheva Iasi. În aceeasi perioada, inculpatul Dorobat Gheorghe a completat si asumat prin semnatura date nereale în carnetele a 6 studenti, în sensul ca a mentionat nota obtinuta de fiecare dintre acestia la materia Anestezie Generala Sedare (media finala), desi, pe de o parte, sus-numitii nu sustinusera proba teoretica, iar pe de alta parte, din evaluarea facuta de catre inculpat a tezelor olografe a rezultat ca persoanele examinate obtinusera în realitate note mult mai mici”, au completat procurorii. La perchezitia domiciliara facuta de procurori a fost gasita suma de 12.400 euro. Pentru instrumentarea acestui dosar s-au implicat si ofiterii din cadrul Directiei Generale Anticoruptie (DGA).

Tribunalul Iasi a decis sa-i lase in libertate pe sotii Dorobat

Judecatorii de la Tribunalul Iasi au decis sa-i lase in libertate pe sotii Doroba. Carmen Dorobat va fi arestata la domiciliu, iar sotul ei, Gheorghe Dorobat va fi supus controlului judiciar. Aceasta nu are voie sa pareasca imobilul, iar el nu are voie sa iasa din judetul Iasi. Judecatorii au inteles ca cei doi nu mai reprezinta nici un pericol social si poti fi scosi din spatele gratiilor. Vor fi pusi in libertate in momentul in care decizia de ieri seara va ramane definitiva.
Comentarii
  • astia doi nu sunt nici printre cei mai buni medici, nici printre cei mai mari spagari! sunt doi penibili si atat, arestati in aceeasi zi cu cineva acuzat de tentativa de viol. se pare ca dna iasi a inceput sa lege pleava de la umf.. de ce doar atat? informatii sunt

  • Într-adevăr, nu sunt grozavi professional, dar ea a reușit să repare o mare parte din clădirile spitalului, fapt pe care alții nici nu s-au străduit! Cât privește faptele, sunt incalificabile – aveau cheltuieli foarte mari de administrare a bunurilor proprii, mai ales a pensiunii de la Gura Humorului !! Comuniști scăpătați.

Adauga un comentariu