Local

Detalii explozive! Vezi cine i-a platit unui director din Iasi concediul in Grecia!

Publicat: 09 mart. 2014
1

@ In incercarea de a gasi o justificare pentru frauda comisa, sotia fostului director al Fiscului, Corneliu Durdureanu, a prezentat o serie de documente false @ Concediul a fost petrecut in Grecia @ Finantele imputa firmei administrate de sotia fostului director suma de 22.339 lei

Unii vor sa administreze finantele statului, dar cand trebuie sa-si plateasca personal taxele si impozitele, se fac ca uita. Este si cazul lui Corneliu Durdureanu, care a condus Directia de Finante in perioada guvernarii PDL, fiind sustinut puternic de senatoarea Mihaela Popa, acum membru PNL. Sotia lui Durdureanu este medic de familie si administreaza un cabinet medical aflat pe strada Pacurari nr. 143.

Citeste si: Fostul director de la Finantele iesene a fost ingenuncheat de judecatori

Cele mai multe dintre veniturile realizate de cabinetul medical provin de la Casa Judeteana a Asigurarilor de Sanatate pentru ca pacientii inregistrati la acest cabinet sa beneficieze de unele servicii medicale gratuite. Chiar si asa, fostii subordonati ai lui Durdureanu au mers anul trecut sa verifice daca Ana Maria Durdureanu isi plateste corect impozitele, deoarece nimeni nu-i mai presus de lege, nici macar nevasta fostului sef de la Fisc. Cu aceasta ocazie, s-a putut constata ca Ana Maria Durdureanu a inregistrat in contabilitate unele cheltuieli nelegale, tocmai pentru a evita plata taxelor catre bugetul de stat. In urma unor verificari amanuntite, inspectorii Fiscului au considerat ca este normal sa i se impute cabinetului medical plata unei sume suplimentare catre bugetul de stat, adica 22.339 lei, reprezentand impozit pe venit. Ana Maria Durdureanu a contestat decizia Fiscului. In timpul analizarii contestatiei a prezentat unele documente pentru a justifica acele cheltuieli care nu i-au fost luate in considerare. Cu aceasta ocazie, s-a constatat ca Durdureanu a mers in concediu pe banii cabinetului medical si implicit pe banii contribuabililor.

Citeste si: Un fost director de la Finante, cercetat pentru evaziune fiscala

Astfel, s-a constatat ca in contabilitatea cabinetului medical s-a inregistrat, printre altele, suma de 6.243 lei, reprezentand „cheltuieli cazare la hotel”. S-a incercat justificarea acestei cheltuieli prin participarea Mariei Durdureanu la o sesiune stiintifica, care ar fi avut loc la Akiathos in Grecia, cu tema „nutritia nou-nascutului, sugarului si copilului mic sanatos”.

Citeste si: Poprire pe veniturile fostului director de la Fisc din cauza datoriilor la stat

Numai ca pentru a justifica cheltuielile facute in Grecia, Ana Maria Durdureanu a prezentat o diploma eliberata cu mult inainte de data la care a avut loc sesiunea stiintifica. Mai mult, s-a mai constatat ca perioada trecuta, pe factura eliberata in Grecia pentru serviciile de cazare la Hotel, coincide cu perioada in care Corneliu Durdureanu s-a aflat in concediu de odihna. Acestea nu sunt singurele nereguli. De asemenea, in rapoartele cabinetului medical sunt inregistrate cheltuielile de intretinere pentru doua masini scumpe, printre care un Volkswagen Touareg (rate, asigurari) in conditiile in care Ana Maria Durdureanu nu are permis de conducere si nici nu are angajat un sofer la cabinetul medical. Durdureanu s-a aratat nemultumit de controlul facut de fostii sai subalterni. „Stiu ca ne-au respins contestatia. O sa ne adresam instantei si vom castiga”, a declarat Corneliu Durdureanu.

Citeste si: Operatiuni dubioase in conturile unui director de la Finante – FOTO
Comentarii
  • Auzi….. majoritatea functionarilor care isi permit fac astfel de deplasari. Ia intrebati agentii economici si o sa vedeti citi se plimba pe banii lor… de spaga bininteles. Luati si vedeti declaratiile de avere, bancile pe care le platesc, datoriile lunare si intrebati-va cum de au bani sa mearga de doua ori pe an cu familia prin tari straine. Oare ANI DNA ce fac…. nu vad grupul infractional organizat? doar toti smecherii lucreaza mina in mina la bunastarea personala.

Adauga un comentariu