Eveniment-Social

Detalii complete legate de admiterea la marile universitati iesene

Publicat: 24 iul. 2012
1

@ Emotii mari pentru sute de candidati care au optat pentru un loc la Universitatea de Medicina: astazi este programat testul grila la admitere @ De asemenea, la Universitatea Cuza, Facultatea de Drept a publicat rezultatele finale ale admiterii dupa derularea examenului scris @ La Universitatea Tehnica, Facultatea de Automatica si Calculatoare a facut acelasi lucru @ De asemenea, la Agronomie astazi este ultima zi destinata inscrierilor 

Admiterea de vara la universitatile de stat iesene se apropie de final. Astazi, la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Grigore T. Popa este programat testul grila in baza caruia vor fi selectati cei mai buni candidati. Aici, dupa finalizarea inscrierilor la studii de licenta, cea mai cautata facultate este Medicina Generala pentru care au optat 994 de candidati, Medicina Dentara cu aproximativ 335 de dosare depuse si cea de Farmacie cu peste 268 respectiv la Asistenta Medicala Generala cu 191 de dosare depuse.
Pe de alta parte, una dintre cele doua facultati de la Universitatea Tehnica (UTI) Gheorghe Asachi, cea de Automatica si Calculatoare (AC) unde, admiterea 2012 la studii de licenta s-a derulat si in baza unui test grila, a publicat rezultatele finale. AC-ul a fost cea mai cautata facultate de la UTI cu 515 candidati. De asemenea, astazi, cea de-a II-a facultate politehnista unde s-a dat testare scrisa, cea de Arhitectura G.M. Cantacuzino„, va publica rezultatele finale la probele de desen tehnic si liber. Cu doua zile ramase pana la finalizarea perioadei de inscriere, 2.692 de persoane au ales una dintre facultatile apartinand Universitatii Tehnice. Dintre acestia, 323 au ales-o pe cea de Constructii si Instalatii, 272 la Hidrotehnica, Geodezie si Ingineria Mediului, 287 la Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei. In continuare, cele mai putin cautate facultati raman: Stiinta si Ingineria Materialelor, cu 89 de inscrisi respectiv Textile – Pielarie si Management Industrial cu doar 98 de dosare depuse.

In schimb, Facultatea de Drept de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC), cea care a fost singura din cadrul institutiei de invatamant superior care a organizat si un test pentru verificarea cunostintelor de limba romana, a facut publice rezultatele finale. Aici, ultima medie la buget a fost 8.47, 8.35 la taxa si 8.14 la forma de invatamant cu frecventa redusa. De asemenea, pana pe 27 iulie si Facultatea de Informatica unde, de asemenea, a fost organizata o admitere in baza unui concurs scris urmeaza sa se publice rezultatele finale.

La Universitatea de Stiinte Agricole si de Medicina Veterinara (USAMV) Ion Ionescu de la Brad, prima sesiune a inscrierilor se incheie astazi. Aici, la cele patru facultati, au fost 1.622 de candidati la licenta si 268 la master. La Facultatea de Zootehnie, domeniul Ingineria produselor alimentare, specializarea Controlul si expertiza produselor alimentare, si Facultatea de Medicina Veterinara, sunt cele mai cautate.

Vezi rezultatele testului scris la admiterea de la Facultatea de Drept a UAIC.

Vezi aici detaliile legate de testul grila derulat astazi la admiterea de la UMF.

Vezi aici tematica si bibliografia de la testul grila derulat astazi la admiterea de la UMF. 

Vezi aici rezultatele finale la testul scris derulat la admiterea incadrul Facultatii de Automatica si Calculatoare de la UTI.

Vezi aici rezultatele admiterii de la Facultatea de Arhitectura de la UTI.

Vezi aici situatia inscrierilor la studii de licenta la USAMV.

Vezi aici situatia inscrierilor la studii de master la USAMV.

Vezi aici situatia inscrierilor la studii de licenta la UTI.

Vezi aici situatia inscrierlor la studii de master la UTI.
Adauga un comentariu