Actualitate

Deszapezirea trotuarelor, obligatorie! Amenzi pentru iesenii care nu se supun

Publicat: 07 ian. 2016
1

Precipitatiile abundente sub forma de ninsoare din ultimele zile au acoperit trotuarele si caile de acces, iar autoritatile locale au demarat o campanie de somare a asociatiilor de proprietari, a persoanelor fizice, dar si a agentilor economici, pentru a dispune masuri de îndepartare a zapezii de pe trotuarele din zonele pe care le administreaza, îsi au domiciliul sau îsi desfasoara activitatea comerciala. Cu aceasta ocazie, cetatenii si agentii economici sunt informati de politistii locali sa nu arunce zapada pe partea carosabila si sa o depoziteze la o distata de 0,30 m de bordura carosabilului, asta pentru a putea fi ridicata de catre societatile specializate aflate in subordinea Primariei Iasi. De asemenea, în caz de formare a poleiului, trotuarele trebuie sa fie presarate cu nisip sau sare.

„Mentionam faptul ca, persoanele care nu se conformeaza somatiilor primite risca amenzi contraventionale cu valori cuprinse între 190 si 370 lei, conform Hotararii de Consiliu Local al Municipiului Iasi numarul 172 din 2002, privind gospodarirea si mentinerea curatenie în municipiul Iasi”, a declarat Daniel Ungureanu, purtator de cuvant al Politiei Locale Iasi.




Comentarii
  • am si eu o intrebare. Cine ii da dreptul priamriei, sau Consiliului local sa ma oblige sa ii curat spatial care ii este proprietate si in considecinta are obligatia sa-l curate pentru ca eu platesc taxe. Aceasta decizie nu poate fi atacata ? in ce tara mai exista o astfel de hotarire ? EU daca vreau sa-mi instalez un chiosc sau altceva pe trotoir, vine repede politia locala ca nu am voie pentru ca nu-I proprietatea mea. Atunci de ce ma oblige sa fac eu curatenie, cind eu paltesc taxe iar de la bugt sint platiti tot felul de oameni cu ajutoare ce ar face bine ca in aceste zilke sa fie scosi la un pic d emunca comunitara !!!

  • asa este @ fulgulet…latraii comunitari profita de faptul ca oamenii nu cunosc legea…in ceea ce-i priveste pe cetatenii obisnuiti, trotuarele sunt parte din domeniul public, prin urmare autoritatile sunt obligate conform HG sa asigure curatenia din fonduri locale ca de aia platim impozite si alte hangarale. Sa-i scoata pe asistatii sociali la deszapezire !!!!

  • Dati-i in judecata. E un abuz din partea lor. Sa le curatam proprietatile, trotuarele fiind in proprietatea primariilor in timp ce mai si platim impozite. Ei nu ne intorc nimic de banii astia. Daca o sa sa ma plateasca nesimtitii, am sa deszapezesc. Atata timp cat eu ii platesc pe ei e culmea sa ma puna tot pe mine sa le curat rahatu de pe strada.

Adauga un comentariu