Local

Destinatiile iesenilor pentru minivacanta de 1 mai

Publicat: 20 apr. 2015
1

Iesenii si-au programat deja minivacanta de 1 mai. In jur de 200 de persoane au planificat prima escapada a anului cu doua-trei luni inainte si vor petrece intre 3 si 7 zile in strainatate, preferand marile orase ale Europei, in detrimentul gratarelor traditionale ale acestei zile. Foarte multi dintre ieseni aleg aceasta perioada in schimbul vacantelor din plin sezon datorita preturilor mult mai mici.

Cele mai bine vandute oferte sunt cele din zone in care se poate merge la plaja, precum Grecia, Cipru sau Lisabona, dar si litoralul bulgaresc ramane cautat de catre ieseni, in ciuda climei ceva mai reci decat in sudul si vestul Europei. Preturile si distanta sunt mai mici, iar multi dintre ieseni sunt deja obisnuiti cu plajele bulgaresti de la Marea Neagra. Un circuit de 5 zile in capitala Italiei, la Roma, cu o oferta care include transport si cazare la un hotel de 4 stele, cu mic dejun inclus, costa in jur de 400 de euro, fara taxele de aeroport. La Lisabona, in aceeasi perioada, pretul este aproximativ acelasi, dar cu doar 3 nopti de cazare la un hotel de 4 stele. In Cipru, ofertele se invart tot in jurul pretului de 400 de euro, dar cu 7 nopti de cazare cu demipensiune, transport cu avionul si transfer de la si la aeroport. Anul trecut, agentiile de turism din Iasi au primit cereri si pentru vacante in locuri mai scumpe, precum Dubai, de exemplu, anul acesta aceste oferte de lux fiind mai putin cautate.

„Am fost anul trecut in Dubai cu familia, dar pe cont propriu. A fost una dintre cele mai frumoase experiente din viata mea, dar o astfel de excursie nu este la indemana unui om de rand in fiecare an. Sper, totusi, sa mai ajung macar o data acolo. Anul acesta a trebuit sa ne multumim cu litoralul romanesc”, a spus un iesean, referitor la vacanta de 1 mai. Cele mai scumpe vacante sunt in tarile nordice, un circuit la Helsinki ajungand pana la aproape 800 de euro, cu 6 nopti de cazare la un hotel de 4 stele, intrari la obiective turistice, transfer cu avionul si insotitor de grup. Iesenii care au preferat sa ramana in tara pentru aceasta minivacanta vor petrece inceputul lunii mai pe litoralul romanesc sau la munte, in statiuni sau orase precum Brasov, Vatra Dornei sau Baile Felix. Bineinteles, cei care vor ramane in Iasi au la dispozitie zona de agrement Ciric, zona de agrement Breazu, platoul din zona Bucium, zona de agrement Galata, Barnova, zona de agrement Aroneanu si zona de agrement de pe C.A. Rosetti. In aceste locuri in mod sigur nu se vor alege cu amenzi, zonele fiind amenajate special pentru pregatirea gratarului.
Adauga un comentariu