Eveniment-Social

Despagubiri pentru eleva rapita din gara de golani

Publicat: 07 mart. 2012
1

@ O copila de 15 ani, rapita din gara si bagata in lumea prostitutiei, a primit despagubiri de 6.000 de euro de la doi dintre agresorii sai @ Si asta e doar inceputul, pentru ca ceilalti baieti implicati in dosar sunt judecati in continuare, iar la finalul procesului ar putea fi obligati si ei sa achite despagubiri

Magistratii de la Tribunalul Iasi au condamnat la cate trei luni de inchisoare fiecare pe doi dintre tinerii care s-au bucurat in momentul in care au gasit o copila de 15 ani pregatita sa practice prostitutia. Ei au recunoscut savarsirea faptelor in fata instantei si au scapat mai repede de proces, bineinteles cu o pedeapsa mai mica. De asemenea, Vladut Calin Dumitru si Ionut Cristian Minea vor fi nevoiti sa-i achite fetei suma de totala de 6.000 de euro, cate 3.000 de euro de fiecare. Sunt primii bani pe care Mirela ii castiga cinstit, fara a fi luati in calcul cei de la parinti sau alocatia data de stat.

Cu privire la restul acuzatilor din dosar, magistratii vor continua judecarea procesului pentru lamurirea tuturor aspectelor. Capul rautatilor pare a fi Marian Tiberiu Andriescu, din Podu Iloaiei. Acesta a rapit-o pe fata si le-a bagat in cap prietenilor sai ca pot face bani cu ea. Pe 10 octombrie 2011, Mirela vroia sa mearga impreuna cu o vecina la prietenul sau din Marasesti. In Gara Tecuci, fetele au fost abordate de Andriescu. Acesta era acolo cu un prieten pentru a cumpara un caine pittbul si astepta trenul sa se intoarca la Iasi. „Inculpatul Andriescu Tiberiu Marian, zis Chinez, a inceput sa o curteze pe Mirela F., care i-a raspuns afirmativ, astfel ca inculpatul le-a propus celor doua minore sa-l insoteasca la Iasi, unde, in acea saptamana, 10/16 octombrie 2011, se organizau sarbatorilor orasului”, au declarat procurorii in rechizitoriul trimis instantei de judecata.

Prietena Mirelei s-a speriat si a plecat, lasand-o singura pe aceasta cu baietii. „Imediat dupa plecarea din gara, Chinezu mi-a spus ca, daca tip sau spun cuiva ca vreau sa cobor, vor da cainele pe mine”, a declarat fata la audieri. Dupa ce a fost adusa in Iasi, adolescenta a fost obligata sa se prostitueze. In prima faza, la audieri, baietii au spus ca sunt nevinovati si ca nu stiu despre ce este vorba. Ulterior, au inceput sa se denunte reciproc, mai ales cand au vazut ca Marian Tiberiu Andriescu a fost bagat in spatele gratiilor impreuna cu Ionut Bogdan Cosma. Dupa ce i-au fost aratate cateva probe din dosar, Andriescu a recunoscut si el savarsirea faptelor.
Adauga un comentariu