Actualitate

Desi nimeni nu mai credea, s-a intamplat si asta: a inceput replantarea teilor pe Stefan cel Mare – FOTO, VIDEO

Publicat: 29 nov. 2015

@ Trecatorilor nu le-a venit se creada: in acest week-end a inceput replatarea teilor pe Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant @ Sefii de la Palatul Roznovanu au gasit arborii potriviti la un pret de 170 de euro bucata si au fost adusi tocmai din Italia.

Iesenii au avut parte de un succes in weekend-ul trecut. Sambata, 28 noiembrie, pe Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant, au fost replantati tei, dupa ce, in urma cu mai bine de doi ani, fusesera taiati cei care existau de ani de zile. Multe dintre oficialitatile locale au fost prezente, in frunte cu Mihai Chirica, primarul municipiului Iasi. Au fost plantati teii in locul salcamilor japonezi, care au fost mutati in alte zone din oras. Sefii de la Palatul Roznovanu au gasit arborii potriviti la un pret de 170 de euro bucata si au fost adusi tocmai din Italia.

“Astazi s-a incheiat o etapa importanta din viata orasului, cea de consultare publica pentru o problema care a continuat aproape doi ani si mai bine de zile. Teii au fost readusi pe Stefan cel Mare. Initiativa a fost, in special, a societatii civile, noi nu am facut altceva decat sa luam acest gand, sa il punem in dezbatere publica si apoi sa procedam exact asa cum a reiesit din dezbaterea publica. Am luat si o rezerva, pe langa cei 110 arbori, in caz ca se intampla ceva, sa fie din aceeasi rezervatie de tei, de aceeasi specie si de aceeasi forma si desigur, daca va fi nevoie, vom face tot ce este nevoie sa intervenim si in alte zone ale orasului”, a declarat Mihai Chirica. Sambata a fost ziua in care promisiunea facuta de reprezentantii municipalitatii in vara a fost dusa la indeplinire. Prezent la replantarea teilor a fost si profesorul Mandache Leocov, fost director al Gradinii Botanice din Iasi, care si-a exprimat sentimentul de bucurie fata de replantarea teilor pe bulevardul Stefan cel Mare.

“Salcamii japonezi nu sunt pentru bulevard. Acum simt o satisfactie, pentru ca atributul Iasului este teiul, care din toate timpurile a fost cel mai iubit arbore de catre romani. Bulevardul va fi altfel acum”, a precizat si profesorul Leocov.
Comentarii
 • JOS CU MAFIA SI TICALOSII DIN PRIMARIA IASI ! CEI VINOVATI SA RASPUNDA ,AU TAIAT TEII FARA SA AIBA ACCEPTUL IESENILOR SI ACUM TOT DIN BANII NOSTRI PUN ALTII ..SA RASPUNDA SI SA PLATEASCA TRADATORII DE TARA DIN PRIMARIA IASI !

  • primarul de ce nu a pus mana la munca pt ca si el a fost de acord cu taierea vechilor tei ??? nu face nimic si vrea comisioane gratis din bazar si talcioc ? pt ce platim taxa in talcioc si bazar daca conditiile acolo sunt de tot rasul ?

 • MAFIOTII CARE AU LUAT SPAGA SA SE TAIE TEII SI SA PUNA JAPONEZI ACUM SA PLATEASCA REPLANTAREA ,AM INTELES CA SI ACESTI TEI SUNT DE PRIN ITALIA .CHIRICA ESTE SI EL VINOVAT ERA LA DREAPTA LUI NICHITA CAND S-A VOTAT TAIEREA TEILOR ASA CA TOTI CARE AU VOTAT LA PLATA BAIETI CA AVETI DE UNDE PENTRUCA PENTRU FIECARE LUCRARE SE IA SPAGI IN PRIMARIE .CHIRICA SA VINA SA VADA CUM URCAM IN AUTOBUZ IN FATA AUTOBAZEI DE PE SPLAI DE LA KAUFLAND ,SA MEARGA PRINTRE BLOCURI SA VADA CARPEALA BLOCURILOR ,LA TESATURA CA TRAFICUL GREU TOT PE AICI ESTE SI NU P[OTI RESPIRA ,SA VADA CA SLUBRIS NU MATURA STRAZILE NU SA FACA CAMPANIE CU TEII .RUSINE MA BAIATULE MERGI PRIN ORAS LA PE JOS SA VEZI DEZASTRU .

 • ACEST CHIRICA ESTE INCA KURVA LUI NIKITA ,DE LA NIKITA A INVATAT TOATE SMECHERIILE ASA CA ATENTIE LA ACEST INDIVID PT CA INTR-O ZI O SA PROCEDEZE EXACT CA NENOROCITU DE NIKITA !

 • Frustrati ca s-au taiat!
  Frustrati ca s-au plantat!
  Cine mama ciorilor…din tei sa va mai inteleaga?!
  PS…Nichita s-a pus singur primar? L-au ales sirienii?!
  Ce va mai plac galetile de plastic si mititeii moca pentru o stampila…au au au!
  Urlati! 1, 2 3…SI!

  • TOATE CIORILE DIN DALLAS SA-I DEA LUI MATA MUEE STEFAN ANDREI PT CA MANANCI KKAT DE DIMINEATA SI SA-L POPI IN KUR PE NIKITA TATICUL NOSTRU !

 • Este de salutat aceasta actiune a primariei Iasi.
  S-ar putea continua cu plantari de pomi fructiferi pe anumite strazi din Iasi.Si schimbarea denumirilor strazilor cu nume controversate in denumirea pomului majoritar.Ia inchipuiti-va strada gutuiului ,a prunului, strada nucului etc…

 • Poate se refac si trotuarele pentru pietoni …
  Redeschideti traficul pe b-dul Stefan cel Mare. Sa speram ca se va tine seama si de noi locuitorii acestui oras.

Adauga un comentariu