Magazin

Descoperire noua despre gripa – de ce si cand ne imbolnavim

Publicat: 19 mart. 2016
1

Adultii se imbolnavesc de gripa o data la cinci ani, dupa cum au observat oamenii de stiinta, in urma unui studiu realizat in China.

Chiar daca multi oameni se simt bolvi mult mai des, cercetatorii sustin ca este vorba despre alte infectii asemanatoare cu gripa, arata BBC

Oamenii de stiinta
au testat probe de sange de la 151 de voluntari cu varste cuprinse intre sapte si 81 de ani.

In urma testelor, s-a descoperit ca minorii, mai exact copii, se imbolnavesc o singura data pe an si ca pe masura ce se inainteaza in varsta oamenii fac gripa mai rar.

Dupa varsta de 30 de ani, gripa apare cam de doua ori la un deceniu, potrivit studiului.

Astfel, in cazul adultilor s-a descoperit ca infectiile gripale sunt mult mai putin comune decat cred oamenii, iar in copilarie si adolescenta sunt mai intalnite pentru ca tinerii si copiii intra in contact cu mai multe persoane.

Cercetatorii precizeaza ca atat gripa, cat si raceala sunt cauzate de virusuri si ca pot fi confundate intre ele. Ambele pot provoca temperatura, durere in gat, tuse si stranut, care duce virusul de la o persoana la alta.

In aceste conditii, multi oameni le pot confunda. Raceala are, de obicei, simptome moderate, afectand nasul si gatul, in timp ce gripa este o afectiune mai grava, cei afectati ajungand sa fie tintuiti in pat. Simptomele gripei mai includ dureri de cap, dureri musculare, nas infundat sau puternice secretii nazale.

Cercetatorii au subliniat ca rezultatele lor nu se vor aplica altor populatii, dar ca teoretic se poate. Tocmai de aceea, specialistii britanicii vor face un studiu asemanator in Marea Britanie pentru a afla daca rezultatele coincid.
Adauga un comentariu