Magazin

Descoperire inedita despre LILIECI – VIDEO

Publicat: 02 apr. 2013
1

O echipa de cercetatori din India a studiat pentru mai bine de un an o colonie de lilieci, descoperind faptul ca aceste animale fac sex oral in timpul imperecherii, masculul oferind placere femelei. Motivele pentru care recurg la aceste practici nu sunt pe deplin cunoscute, in prezent considerandu-se ca zburatoarele doresc sa mareasca durata actului sexual.

Descoperirea faptului ca masculii de lilieci le ofera femelelor sex oral vine in completarea unor studii mai vechi, in care femelele au fost surprinse oferind felatie sexului opus. Cercetatorii au analizat timp de 13 luni o colonie de 420 de lilieci mancatori de fructe, unii dintre cei mai mari lilieci din lume, care locuiau intr-un copac din sudul Indiei, in apropierea satului Nallachampatti.

„Este posibil ca aceasta procedura sa favorizeze mobilitatea spermei. Liliecii trebuie observati de mai aproape pentru a vedea daca limba intra in vagin sau nu”, au declarat Marimuthu and Jayabalan Maruthupandian, profesori ai Madurai Kamaraj University, potrivit Livescience.com.

In aceasta perioada, ei au descoperit aproape 60 de cazuri de sex, oral sau normal, intre lilieci. Aceste animale se pare ca prefera dimineata pentru astfel de activitati, procesul de imperechere fiind unul complex.

Initial, liliacul recurge la masturbare. Ulterior, el se apropie de o femela si ii atinge aripile, in timp ce ea zboara in alt loc, urmata de mascul. Cand animalul de sex feminin se opreste, masculul incepe sa ii faca sex oral. Potrivit cercetatorilor, aceasta actiune duce la lubrificarea organelor sexuale si pregatirea lor pentru imperechere. Fiecare partida de cunnilingus dureaza aproximativ 50 de secunde, urmata de 10-20 de secunde de sex normal si precedata de inca o sesiune de sex oral, cu o durata de 94 pana la 188 de secunde.
Adauga un comentariu