Actualitate

Descoperire incredibila la Miroslava. Evaziune fiscala alimentata cu banii primariei

Publicat: 06 nov. 2014
1

@ Primaria condusa de primarul Dan Nita a lucrat cu o firma care fenteaza statul de o buna perioada de timp @ Societatea comerciala a intrat deja in executare silita pentru ca nu si-a achitat obligatiile catre buget

Dupa procurorii Parchetului de pe langa Tribunal a venit randul unei alte institutii a statului sa descopere ca la Primaria Miroslava condusa de Dan Nita se incalca legea. In urma verificarilor demarate recent la Miroslava, Camera de Conturi a constatat ca primaria a incheiat contracte pentru efectuarea unor lucrari de modernizare si extindere a infrastructurii cu o firma care incalca grav legislatia fiscala la momentul in care se afla in relatii contractuale cu institutia reprezentata de Dan Nita.

Astfel, Primaria Miroslava a incheiat anul trecut contract pentru efectuarea unor lucrari la reteaua de apa si canalizare cu firma Hidroedil SA. Desi aceasta societate comerciala nu a mai depus la termen, de o buna perioada de timp, bilantul contabil la Directia de Finante, firma continua sa emita facturi catre institutiile bugetare printre care si Primaria Miroslava incasand fara nicio problema bani publici. De la Primaria Miroslava aceasta societate comerciala a incasat 75.000 lei.

Citeste si: Ancheta EXPLOZIVA! Cel mai bogat primar din Iasi, prins in corzi de procurori – FOTO

„De unde sa stiu eu ca firma nu a mai depus bilantul si nu si-a platit impozitele? Mie mi-a facut lucrarea, asta ma interesa pe mine. Cum sa nu-i platesc daca mi-a facut lucrarea?”, a spus telefonic primarul Dan Nita. De altfel, in timpul controlului, Camera de Conturi a sesizat Directia de Finante pentru a efectua o serie de verificari suplimentare la aceasta firma. „S-au contractat si platit lucrari de proiectare si alimentara retea de apa si canalizare in valoare de 75.000 lei cu firma Hidroedil SA fara a se verifica legalitatea înregistrarii si functionarii acesteia, în conditiile în care firma figureaza pe portal ANAF fara bilant depus. Drept urmare, la solicitarea Curtii de Conturi catre organele ANAF, s-a efectuat o inspectie fiscala la aceasta societate, care desi a emis facturi si a beneficiat de plati de la institutii bugetare, nu a depus raportarile financiare si nici declaratiile”, au concluzionat inspectorii Camerei de Conturi.

Fiscul a raspuns solicitarii primite de la Camera de Conturi si in urma verificarilor a sanctionat firma Hidroedil cu 7.000 lei. De asemenea, Camera de Conturi a mai constatat ca mai multi proprietari de autoturisme au fost scutiti in mod nejustificat de la plata impozitelor pe autoturisme catre bugetul local al comunei Miroslava. In acest fel bugetul local a fost prejudiciat cu 56.000 lei. In plus, Primaria Miroslava s-a aratat binevoitoare si fata de cetatenii care au incalcat legea si au fost sanctionati. Probabil din motive electorale Primaria Miroslava nu a demarat niciodata masurile legale de executare silita impotriva cetatenilor care nu si-au platit amenzile date de politie, procurori, judecatori etc. Astfel, in anul 2012, valoarea totala a amenzilor neplatite catre bugetul local al comunei a fost de 497.253 lei pentru ca in 2013 cifra sa creasca pana la 784.019 lei.

Citeste si: Doamne, ce lovitura! Un infractor si odrasla unui politician pun de un tun de 16 milioane euro din banii statului

De asemenea, s-au gasit nereguli si la Liceul Agricol Miroslava aflat din punct de vedere administrativ in subordinea Consiliului Local. Aceasta unitate de invatamant gestioneaza o ferma didactica care are in folosinta o suprafata de 105,7 hectare teren aflat in domeniul public. Terenul a fost predat Liceului in anul 2005, in baza unui protocol. La momentul respectiv unitatea de invatamant se obliga sa cultive cereale si plante industriale pe terenul respectiv.

Dar s-a constatat ca Liceul Agricol Miroslava nu a respectat deloc intelegerea cultivand anual doar o parte din suprafata de teren predata. Reamintim ca primarul Dan Nita si complicii sai din primarie sunt urmariti penal de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi deoarece au deposedat abuziv o familie care detinea o suprafata de 5.000 mp situata la marginea drumului european vizavi de Metro. Este vorba despre familia Clima care a obtinut titlul de proprietate de la Primaria Miroslava inainte ca Dan Nita sa devina primar. In acest dosar se fac cercetari pentru savarsirea unor infractiuni de fals, uz de fals si de abuz in serviciu. Asta deoarece s-a constatat ca familia Clima a fost deposedata de terenul pe care-l detinea prin falsificarea unor documente.
Comentarii
 • Ar trebui sa fie tras la raspundere cum de primesc autorizatii de constructie anumiti smecheri care fac blocuri intre vile. Blocuri de 3 etaje intre casele oamenilor , aceste blocuri nu au locuri de parcare si nici locuri de joaca pentru copii. Ori e zona de case ori de blocuri arata foarte urit.

  • Blocuri fara parcare se fac din cauza proprietarilor/constructorilor insa in proiecte acestea sunt cuprinse. Daca proprietarii fac de capul lor fara sa respecte autorizatia de construire atunci e problema lor. Nu sta nimeni cu biciul pe fiecare in timp ce isi fac constructiile deoarece anual apar zeci sau poate sute de constructii noi. Daca ar fi dupa primarie, atunci ar trebui sa va rada aproape la toti gardurile si casele ca nici unul nu respectati regulamentul de pe certificatul de urbanism si nici autorizatia!!!

 • @cetatean, te-ai uitat pe PUG sa vezi ce conditii de construire ai pe Comuna Miroslava? In intravilanul cu subzona de construire de locuinte (majoritar L1a) INDIVIDUALE si COLECTIVE, are un regim de inaltime de maxim 10 METRI. Deci sa nu mai vorbim fara sa stim despre ce este vorba.

 • Asta demonstreaza practic incompetenta aparatului administrativ care ar trebui sa controleze firmele ce primesc lucrari de la primarie dar primarul semneaza, cum altfel,ca primarul! Grav este celalalt aspect si anume, firma lucreaza pentru vilele lui Bogdan Nita iar decontarea o face taica-su, ca doar are bani de la prosti, de la noi toti! S-a constatat ca si cealalta firma, favorita a primarului, Viarom lucreaza din plin la cartierul de vile fiind platita tot de la bugetul locasl, de domnul primar! Asa se explica faptul ca baiatul primarului s-a inbogatit peste noapte!

  • 1. Nu am si nu am avut niciodata relatii contractuale sau alte intelegeri cu nici una din firmele pe care le mentionezi.
   2. As fi vrut sa am macar jumatate din banii pe care unii comentatori sau ziaristi afirma ca-i am.

   • Corect, Bogdan,nu ai relatii contractuale, asta ar mai lipsi! Aici e buba, am vazut personal oameni si utilaje de la Viarom lucrand la vilele tale, OK? Acum aflu ca si alta firma, cea de apa lucreaza la tine, repet, la tine, nu le angajezi tu, iti fac lucrari iar taticu le da bani ca si cum ar fi facut lucrari in comuna, acum ai inteles??? Sigur ca ai inteles, problema e ca am inteles si noi, au inteles multi si am convingerea ca si oamenii legii!

    • Ca sa terminam discutia pot sa-ti spun ca pentru orice asa zisa lucrare pe care tu zici ca e smenuita pot sa fac dovada cu facturile si chitantele pe care le-am platit. Daca tu/voi sunteti asa siguri de cele sustinute mai sus de ce nu faci o plangere? A … PT CA RISTI SA FI ACUZAT DE DENUNT CALOMNIOS SI ASTA E PENAL. Apreciez mai mult pe unul care are curajul sa-ti spuna in fata ce-l nemultumeste decat unul care se ascude sub fusta unui gigolo!

     • Bogdan, nu e cazul sa te enervezi, sigur ca aveti grija, si inca ce grija, ca totul sa para legal dar crede-ma ca ochii nu ma inseala, repet: Cand vad ca se fac lucrari de cei de la Viarom ce sa spun, ca nu i-am vazut? Nu sunt procesoman si nu ma bag in hatisurile contabile dar te previn, va previn, pe tine si pe taica-tu! Nu mizati pe neatentia oamenilor! La „cazul” vostru se lucreaza si se lucreaza intens! La un moment dat veti da socoteala ptr bogatiile (case, terenuri, bani, etc.) pe care le-ati acumulat intrun timp f. scurt si atunci saq va vad! Mai uita-te si tu la Hrebenciuc tatal si fiul si poate o sa intelegi!!!

 • aceasta kurva de nita a strans sume colosale numai din spaga,mita ,nimeni nu il verifica la sange pe acest sarlatan?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

 • Nita e golan, marinar si merge pe o singura carte: fura de rupe cu neamurile , feciorul si altii! Pe principiul dupa mine potopul! Ptr ca, chiar nu-i pasa daca va face vreo t5 ani de puscarie intrucat :
  -aq facut copiilor policlinica la Miroslava unde au angajati
  -a construit prin fecioru-sau zeci de vile pe terenuri luate pe numele socruluyi, acum decedat
  -acorda baiatului sediu in primarie pentaru un ONG, ba mai mult finanteaza aceasta orgasanizatie

  -da lucrari in comuna firmelor care sunt in combinatie cu firmele baiatului
  -a luat terenuri de la persoanele care nu mai pot sa se apere, e un adevarat masacru funciar guvernat de Nita, trebuie serios investigat ptr ca nu e corect ca cineva sa se inbogateasca in 6 ani cat altii in 60 de ani!

 • In primaria Miroslava sunt foarte multe dosare pentru autorizatii de constructie cu acte false(ridicari topo cu stampile ocpi false, avize de mediu, avize oar). Functionarii ori isi iau dreptul si inchid ochii ori nu stiu sa faca diferenta dintre un act original si un fals cu stampila pusa la imprimanta.O verificare amanuntita de la institutiile statului ar scoate multe nereguli in evidenta.

 • eu am lucrat 2 ani la aceasta firma fantoma si am pierdut un an vechime pentru ca in acte la casa de pensii s-au dat raportari in care din 21 sau 22 de zile lucratoare eram pontata numai jumatate, adica 10 zile/luna sau 11 zile pe luna desi am lucrat programul intreg in fiecare luna , inclusiv sambata se lucra. O alta colega de-a mea era pontata numai 4 ore/zi desi cu totii lucram cate 8 ore pe zi, iar cand era nevoie de terminat vreun proiect urgent lucram de dimineata pana noaptea tarziu, se lucra chiar si cate 14 sau 16 ore/zi inclusiv sambata si duminica Ce mai pot face acum ca sa-mi recuperez anul vechime pierdut ?

 • DNA e cu anticoruptia , ei o sa faca lumina doar in problema pe care o au ei de rezolvat, adica modul in care primarul Nita a dat lucrarea la Hidroedil desi societatea are datorii la stat si activitatea suspendata, bilanturi nedepuse probabil ca sa se sustraga de la plata taxelor la stat pentru salariati .
  Cu problemele salariatilor se ocupa Tribunalul Muncii unde pentru astfel de cazuri e gratuit nu exista taxe, merge repede procedura si daca nu se platesc taxele la salarii in termen de 30 zile atunci se solutioneaza cu executare silita asupra bunurilor firmei si chiar si asupra averilor administratorilor pentru ca in articol este vorba despre un SA nu un SRL care are raspundere limitata

  • eu am lucrat 8 ani si 4 luni si am fost nevoit sa plec ca sa imi rezolv problemele cu ei .Am muncit si am stat peste program care 14/ 16 ore pe zi si nu eram platiti suplimentar , ptr ei era important sa taie facturi si sa incaseze bani
   nu sa plateasca contributiile ptr angajati , sunt niste mincinosi si doar asa trebuie rezolvata problema dati la parchet caci altfel nu se vor rezolva problemele

 • Nu se precizeaza ce lucrari de extindere s-au facut….la un cartier facut de baiatul domnului primar undeva in planul 3 de la sosea in contextul in care sunt case in planul 1 care nu sunt racordate nici la reteaua electrica nici la cea de apa si se platesc taxe si impozite de prin 2008…..lucrurile astea nu se vad? s-au depus cereri si raspunsul a fost” nu sunt fonduri” iar pentru domnul Bogdan Nita-dezvoltator de case si fecior de primar s au gasit fonduri.Bravo,domnilor!

Adauga un comentariu