Magazin

Descoperire IMPRESINANTA. „Are 2000 de ani si e comestibil!” Ce se afla in interiorul acestui bulgare alb

Publicat: 21 iun. 2016
1
Inainte de aparitia frigiderelor, oamenii trebuiau sa gaseasca alte modalitati de a pastra produsele lactate proaspete si comestibile. Adesea, alimentele erau aruncate intr-o mlastina si aparent era o solutie foarte eficienta.
Un muncitor irlandez a descoperit recent o bucata de unt solidificat, de zece kilograme, despre care se crede ca e veche de 2.000 de ani. „Untul de mlastina”, o substanta de consistenta branzei, era ingropata in mlastini pentru conservare sau ca ofranda aduse zeilor. Oamenii de stiinta care o studiaza cred ca e inca comestibila. Nu e prima descoperire de acest fel, insa aceasta bucata e foarte mare si se crede ca a apartinut cuiva foarte bogat, pentru ca era un produs foarte scump.
Ingroparea in mlastina era o metoda eficienta de conservare, in lipsa sarii sau a ghetii. Cantitatea scazuta de oxigen din exterior si temperatura scazuta asigurau un mediu bun pentru prezervare. Atat de bun incat cei care au mirosit-o dupa dezgropare au spus ca miroase a unt proaspat. Comentarii
Adauga un comentariu