Actualitate

Deputatul Sorin Iacoban: „Guvernul Ciolos, un guvern de tehnocrati, dar nu de profesionisti” – VIDEO

Publicat: 15 mart. 2016
1

Tot mai multi romani se revolta impotriva Guvernului Dacian Ciolos. Deputatul iesean PSD Sorin Iacoban a facut un scurt inventar al gafelor uriase comise de Executiv de la momentul preluarii mandatului. Sarabanda gafelor a debutat chiar înainte de învestire, odata cu nominalizarile unor ministri, situatie care a iscat vii si îndelungi controverse, pe deplin justificate. Recent, bâlbele guvernului Ciolos s-au manifestat si în cazul crizei nou-nascutilor din judetul Arges. Ministerul Sanatatii nu a avut reactie, iar Ministerul Agriculturii a lansat acuzatii care erau sa conduca la prabusirea unor brand-uri românesti, dupa toate aceste bâlbe guvenamentale. Ministrul Achimas Cadariu a oferit publicului larg informatii care, de la o zi la alta, se contraziceau între ele.

Militarii au cunoscut din nou umilinta odioaselor taieri. Abia reabilitati de politicile corecte ale guvernului Ponta, pensionarilor militari nu li s-a recunoscut beneficiul unei legi negociate în mod corect de catre guvern si sidicatele reprezentative, guvernul Ciolos promovând o Ordonanta de Urgenta prin care a anulat beneficiile legii mentionate, aducând aceasta clasa sociala în situatia similara celei din timpul guvernelor portocalii.

Iata mai jos intreaga declaratie politica a deputatului PSD Sorin Iacoban.

„Dragi colegi, în special dupa decembrie 2015, românii au crezut ca solutia ideala pentru guvernarea acestei tari este un guvern din care sa lipseasca oamenii politici. Unii au spus ca preferabil ar fi un guvern de tehnocrati, altii au sustinut ideea unui guvern de oameni independenti politic.
Desi cifrele guvernarii Ponta confirmau o crestere economica care plasa România în top 3 din Uniunea Europeana, românii, miscati de emotia tragediei de la Clubul ”Colectiv” au dorit sa arate un cartonas rosu întregii clase politice, aclamând cu severitate solutia tehnocratiei ca unica varianta pentru România.
Actualul guvern ne demonstreaza deja faptul ca lipsa de experienta în domeniul politicilor guvernamentale va atrage cu sine si primele esecuri, destul de notabile, esecuri care aduc aminte de vremurile guvernelor Boc, deci a fi technocrat nu inseamna a fi si profesionist.
Fara a încerca o contabilizare a tuturor erorilor acestui Guvern, consider ca frecventa si gravitatea acestora reclama o dezbatere reala asupra oportunitatii si eficientei unui astfel de executiv.
Sarabanda gafelor a debutat chiar înainte de învestire, odata cu nominalizarile unor ministri, situatie care a iscat vii si îndelungi controverse, pe deplin justificate.
Cazul ”Colectiv” nu a fost închis din cauza faptului ca Ministerul Afacerilor Interne a manifestat nesiguranta în ceea ce priveste efectuarea anchetei. Întârzierea nejustificata în prezentarea concluziilor expertizei legale a condus la aparitia unor opinii care sustin o veritabila teorie a conspiratiei si care demonstreaza lipsa de eficacitate a factorilor oficiali implicati.
La scurt timp, domnul ministru al sanatatii afirma ca românii au sistemul sanitar pe care îl merita, si totusi prea bun, având în vedere ca muncesc prea putin. Imediat dupa aceea, în semn de protest, reprezentantii Asociatiei Pacientilor au spus ca nu vor mai participa la discutiile pe care urmau sa ale aiba cu ministrul.
Recent, bâlbele guvernului Ciolos s-au manifestat si în cazul crizei nou-nascutilor din judetul Arges. Ministerul Sanatatii nu a avut reactie, iar Ministerul Agriculturii a lansat acuzatii care erau sa conduca la prabusirea unor brand-uri românesti, dupa toate aceste bâlbe guvenamentale Ministrul Achimas Cadariu a oferit publicului larg informatii care, de la o zi la alta, se contraziceau între ele.
Militarii au cunoscut din nou umilinta odioaselor taieri. Abia reabilitati de politicile corecte ale guvernului Ponta, pensionarilor militari nu li s-a recunoscut beneficiul unei legi negociate în mod corect de catre guvern si sidicatele reprezentative, guvernul Ciolos promovând o Ordonanta de Urgenta prin care a anulat beneficiile legii mentionate, aducând aceasta clasa sociala în situatia similara celei din timpul guvernelor portocalii.
Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Vârstnice nu au cazut de acord asupra modului de aplicare a Legii salarizarii unice si scotând pe piata motivul pericolului depasirii deficitului bugetar convenit cu institutiile europene, au oferit poporului român o nemeritata amânare a efectelor acestui act normativ, act normativ care avea ca obiect, pâna la urma, repararea inechitatilor sociale.
Dintre toti însa, domnul Biris pare chiar mai tehnocrat decât colegii dumnealui. Actionar la societati de tip off shore în strainatate, prin care evita plata de taxe catre statul român, încerca sa ne convinga ca fiecare cetatean care se afla în imposibilitatea de a acumula venituri la un moment dat, trebuie obligatoriu sa contribuie la CAS, altfel acesta ar urma sa fie lasat la poarta spitalului.
De lipsa de profesionalism a acestui guvern au ”beneficiat” si bolnavii de cancer din România, care au constatat ca printr-un simplu calcul contabil au disparut de pe piata medicamente fundamentale pentru prelungirea vietii acestora.
Nu trebuie sa uitam nici faptul ca, românii, în majoritatea lor, au fost jigniti de Ministrul Finantelor, care i-a urecheat în public ca nu se multumesc cu statutul de cetateni de«2 lei».
Dragi colegi, politica actualului guvern Ciolos este o dezamagire pentru toti românii. Din pacate, sperantele noastre pentru un viitor mai bun nu au fost confirmate de acest guvern, care nu a cunoscut si nici nu si-a însusit realitatile sociale din România.
Cu alte cuvinte, dragi colegi, am renuntat la un guvern performant si ne-am pricopsit în schimb cu un guvern neprieten si rigid, incapabil sa faca diferenta între teoria de manual a Bruxelles-ului si realitatile sociale din tara noastra.
În încheiere, îmi doresc ca acest guvern sa se abtina pe viitor de la politicile contradictorii promovate si sa se plaseze mai aproape de necesitatile unor oameni care au sanctionat clasa politica, dar care au sperat ca rezolvarea va veni din partea unui guvern independent politic”.
Comentarii
  • Oi Iacoban tu esti profesionist la luat spaga.
    Daca ma prindeai pe mine in Tudor iti luai bataie ca-n filme.Lasa ca nu mai pupi tu parlament ca ne ocupam noi sa te demascam impostorule.

Adauga un comentariu