Eveniment-Social

Deputatul Petru Movila: „Toate termenele in cazul proiectelor europene au fost depasite”

Publicat: 04 iul. 2014
1

Liderii Partidului Miscarea Populara (PMP) s-au intalnit ieri la Iasi pentru a pregati alegerile prezidentiale. Candidatul pentru Cotroceni al PMP, Cristian Diaconescu, a purtat o serie de discutii cu deputatul Petru Movila si presedintele filialei municipale, Marian Berdan.

Cristian Diaconescu a tinut sa precizeze faptul ca este nedrept pentru Iasi faptul ca zona Moldovei este considerata cea mai saraca din Uniunea Europeana. Un argument pentru aceasta afirmatie consta in politizarea formatiunilor de conducere, prin dezvoltarea grupurilor de interese. „Este nedrept pentru judetul si pentru orasul Iasi ca aceasta zona a Romaniei, Moldova, este considerata cea mai saraca din Uniunea Europeana. Un argument pentru prosperitate poate fi depolitizarea. Interesele unor persoane sau unor grupuri influenteaza prea mult institutiile si organizatiile, in timp ce in aceste pozitii trebuiau investite persoane responsabile si cu mult profesionalism”, a spus Cristian Diaconescu candidatul PMP la presedintia Romaniei. Acesta a subliniat si importanta actiunilor Republicii Moldova de a se apropia de Uniunea Europeana.

Deputatul Petru Movila a tinut sa atraga atentia asupra degradarii pe care o provoaca actuala conducere a Gvernului si a insitutiilor locale. „PSD si PNL care au promis in campanie atatea lucruri si au facut mai mult rau, atat impreuna ca USL, dar si acum. In ceea ce priveste fondurile europene, gradul de absorbtie din ultimul an este cel mai dezastruos. In Iasi, toate termenele in cazul proiectelor europene au fost depasite. In plus, pe plan local nu avem nicio perspectiva pentru proiectele de promovare a mediului cultural”, a declarat deputatul PMP, Petru Movila.

Cristian Diaconescu este candidatul Partidului Miscarea Populara la presedintia Romaniei si presedinte al Fundatiei Miscarea Populara. Recent, filiala judeteana a PMP Iasi a ramas fara sef, dupa ce deputatul Camelia Bogdanici si-a anuntat demisia din functie. Totodata, Marian Berdan ocupa atat functia de presedinte al filialei municipale, cat si cea de presedinte al Fundatiei Miscarea Populara, lucru declarat recent incompatibil. Cel mai probabil, ar urma in zilele urmatoare ca, in cadrul organizatiei judetene sa se desfasoare si alegeri interne pentru desemnarea unei noi structuri de conducere.

Citeste si: OFICIAL. Iata cum se modifca traseele de tramvai din Iasi
Adauga un comentariu