Eveniment-Social

Deputatul Petru Movila cere scoaterea alocatiilor de la calculul venitului minim garantat

Publicat: 24 iun. 2015
1
Deputatul Petru Movila, liderul PMP Iasi, atrage atentia asupra faptului ca majorarea alocatiilor de stat pentru copii a avut o serie de consecinte negative, scapate din vedere in momentul votului din Parlament: dublarea alocatiei de stat face ca o buna parte a populatiei sa nu se mai incadreze in prevederile Legii 416/2001 privind venitul minim garantat. In aceste conditii, impactul pozitiv al majorarii alocatiilor de stat se diminueaza, potentialii beneficiari primind, in realitate, mai putini bani decat inaintea dublarii alocatiei de la 42 la 84 lei. Concret, la acest moment, dublarea alocatiei inseamna pierderea venitului minim garantat si implicit a asigurarii medicale, pierderea ajutoarelor alimentare si eliminarea, in unele cazuri, a alocatiei pentru sustinerea familiei.
Pentru a remedia acest lucru, PMP a depus ieri, la Camera Deputatilor, un proiect de lege de modificare a Legii 416/2001, prin care exclude alocatiile de stat din seria criteriilor de acordare ale acestui ajutor social. Totodata, PMP condamna declaratiile ministrului Sanatatii, Nicolae Banicioiu, cu privire la conditionarea educatiei pentru copiii care nu sunt vaccinati. O astfel de intentie a unui membru al Guvernului Ponta este halucinanta si incalca toate drepturile fundamentale, constitutionale, ale copiilor.
„Nu este posibil ca educatia celor mici sa fie ingradita, iar declaratiile acestuia contravin Legii 272/2004 privind drepturile copilului, precum si Constitutiei Romaniei, respectiv art. 32, dreptul la invatatura. Guvernul Ponta trebuie sa gaseasca o alta metoda prin care sa rezolve problema vaccinarii, dar fara a recurge la asemenea decizii radicale, care nu fac altceva decat sa loveasca si sa distruga viitorul a catorva mii de copii”, a mai spus deputatul PMP, Petru Movila.Comentarii
  • Nu vreau să fiu înţeles greşit, însă pentru un venit minim garantat, pentru cei buni de muncă, trebuie prestate nişte ore de muncă în folosul comunităţii.Nu ai ce te face cu nişte pensionari din sistemul CAP, dar cei buni de muncă să presteze.Un alt criteriu, să se ofere un loc de muncă decent ca distanţă faţă de casă şi pregătire şi daca-l refuză, să se termine şi cu ajutorul social şi cu şomaj,…
    De ce nu se încearcă să se facă dreptate în cazul infirmilor decăzuţi din pensie de invaliditate sau boală ? Oameni fără picioare, mâini, cu diagnostice crunte, nevindecabile, sunt purtaţi pe drumuri pe la comisii?

  • acest taranoi trebuia sa deschida gura cand a fost la guvernare . asa ca ciocul mic sunt altii la guvernare. noapte buna .

Adauga un comentariu