Eveniment-Social

Deputatul Petru Movila a initiat o noua lege in sprijinul functionarului public

Publicat: 26 sept. 2016
1

Un parlamentar iesean a initiat un proiect legislativ menit sa vina in sprijinul sectorului bugetar. Deputatul PMP Petru Movila a depus la Camera Deputatilor un proiect pentru modificarea Legii 188/1999 privind statutul functionarului public cu principal scop angajarea ca functionari definitivi a persoanelor din mediul privat prin echivalarea vechimii si experientei profesionale. Asta daca postul de functie publica implica competente partajate si interdisciplinare care presupun competente ce le exced pe cele admnistrative specifice.

„Asa cum bine stim, la acest moment, raportat la principiile care caracterizeaza conceptul de functie publica, institutiile publice se confrunta cu lipsa unui personal calificat din perspectiva managementul proiectelor si nu numai, sau de imposibilitatea ca functionari cu abilitati profesionale complexe sa ocupe posturi de angajati contractuali. Consider ca acest proiect de lege, o data aprobat, va rezolva o buna parte din problemele cu care ne confruntam când vine vorba despre institutiile publice. Desi în mediul privat exista oameni extraordinar de bine pregatiti, este imposibil pentru acestia sa intre în sistemul de stat la nivelul pe care-l merita. Experienta pe care o au, atunci când o transfera înspre institutiile statului, va fi benefica pentru întreaga societate. Consider ca proiectul creeaza un tratament egal pentru profesionisti, între mediul privat si institutiile de stat”, a spus deputatul Petru Movila, prim-vicepresedinte al PMP Iasi.
Comentarii
 • Nea Ciulama nu ai terminat „treaba ” prin spitale… Am si eu o verișoara bucătăreasă …vreun spital ceva… Hai ca-ti furnizez cârnați….

 • Sa se schimbe idioteniile astea de conditii cu vechime in specialitatea studiilor ca asa ajunge un dr veterinar de ex, sa fie director la ITM sa un inginer metalurgist director de maternitate, doar pt ca are vechime conf studiilor. Nu conteaza ca habar n-are ce e intampla acolo,vechime sa aiba. Sa existe conditia ,logica de altfel, studii in domeniul respectiv sau vechime in specialitatea respectiva.

 • Petrica stai linistit ca nu se angajeaza nimeni la stat cu salariile prezente ….un profesionist nu sta angajat la stat cu salar 1250 lei …..sai 1899 lei …baiatul mai bine te preocupa cresterea salariilor fiindca un cons jur . cu vechime 20 ani intr-o primarie are 1250 lei ca femeia de serviciu baiatu ….intereseaza-te ….te preocupa doar jongleriile …ai tu pe cineva care vrei sa-i acorzi o sansa.

 • Movilica , mai bine faceai un proiect de diferentiere a salariului bugetarilor cu studii medii de cei cu studii superioare fiindca in acest moment tu stii ca e varza la acest capitol …..dar nu te duci intr-o primarie sa intrebi de salarii …… nu te duci sa vezi ca cei cu studii superioare au acelasi salar cu femeia de serviciu care splala wc…….asta-i in acest moment in tara asta ….DEZORDINEA SALARIILOR …… nu te duce capul la o diferentiere de salarii .

 • Mai bine face-ai un proiect sa se dubleze salariile la privat !
  Ca aia va platesc voua salariile. Si nici nu au libere la nesfarsit ca functionarii..

 • Statutul functionarilor publici este f. clar , pentru ocuparea unei functii publice se solicita o anumita vechime in specialitatea studiilor, in functie de gradul profesional , respectiv 9 ani pt. gradul superior, 5 ani pt. principal si 1 an pt. gradul asistent. Vechimea o poti capata fie la stat, fie in mediul privat. Greseala este din cerintele de studii prevazute in fisa postului, unde se trec studii dupa cum le cer interesele, de partid, adica studii care nu au nici o legatura cu domeniul unde va lucra functionarul. De asta avem cazuri cand un metalurgist conduce un spital, un economist conduce o maternitate. Nu vechimea este problema, ci studiile prevazute pentru fiecare post. Acestea sunt jonglate dupa bunul plac al unora sau dupa ce diploma de licenta are fiul/ fiica senatorului x, sau deputatului y…….Asta-i nenorocirea in institutiile publice si toate astea se fac cu acordul tacit al ANFP, care da aviz de concurs pentru asemenea aberatii .

 • dar despre situatia personalului administrativ, de executie, din cadrul spitalelor a caror salarii nu au fost marite, in timp ce a sefilor de deparatmente din care fac parte acestia, manageri, director economic, contabil sef, au fost, k si cum nu subalternii le fac treaba la 90% dintre ei, ce parere aveti dle deputat?ma intreb cine sint imbecilii care intocmesc aceste legi, (cei care le aproba sint si mai imbecili!), uitind mereu anumite categorii de personal, intentionat sau de incompetenti si imbecili ce sint?

 • Sa va f.u.t. in gura ziaristi corupti ! Oameni buni nu votati acest MARE MINCINOS T.I.G.A.N. de movilita din glodenii gandului !!
  ORDINARI DE BZI ISTI ACEST MOD DE A FACE JURNALISM SE NUMESTE TERORISM !!

Adauga un comentariu