National

Deputatul PD-L Mihai Boldea ramane in arest

Publicat: 01 mai 2012
1

Instanta suprema a respins, marti, o noua cerere a deputatului Mihail Boldea de eliberare din arest, in dosarul in care este acuzat de inselaciune si constituirea unui grup infractional organizat, decizia putând fi contestata la Completul de cinci judecatori. Magistratii instantei supreme au dezbatut luni cererea deputatului Mihail Boldea de inlocuire a masurii arestarii preventive cu cea a obligarii de a nu parasi localitatea sau tara.

Boldea le-a spus magistatilor instantei supreme ca nu intelege de ce este judecat separat de ceilalti inculpati din dosar, ca procurorii de la DIICOT Galati ar face ancheta abuziv si ca decizia luata la Camera Deputatilor de incuviintare a arestarii sale este ilegala.
Magistratii instantei supreme au respins, marti, solicitarea deputatului Mihail Boldea. Decizia nu este definitiva, putând fi atacata cu recurs la Completul de cinci judecatori al instantei supreme.

Pe 20 martie, Parlamentul i-a ridicat imunitatea lui Mihail Boldea, pentru a fi cercetat de procurorii DIICOT in dosarul privind fraude imobiliare.

Doua zile mai târziu, Inalta Curte de Casatie si Justitie a emis un mandat de arestare preventiva in lipsa pe numele lui Mihail Boldea, pentru 30 de zile, judecatorii instantei supreme admitând propunerea procurorilor DIICOT, care au invocat printre temeiuri si faptul ca parlamentarul se sustrage urmaririi penale. Boldea a fost adus din Kenya pe 27 martie, mandatul de arestare preventiva emis pe 22 martie fiind confirmat atunci de instanta suprema.
Adauga un comentariu