National

Deputatul Ion Stan, trimis in judecata pentru trafic de influenta

Publicat: 27 feb. 2013
1

Deputatul Ion Stan a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta, fiind acuzat ca ar fi pretins sume importante de bani in schimbul carora s-ar fi angajat fata de omul de afaceri Nicusor Dima, care i-ar fi sponsorizat campania electorala, ca ii va obtine contracte cu statul, potrivit rtv.net.

Procurorii anticoruptie au finalizat recent cercetarile penale impotriva deputatului Ion Stan si au trecut la o alta faza a procesului penal, respectiv aducerea la cunostinta a materialului de urmarire penala.

Ion Stan este acuzat ca ar fi pretins sume importante in schimbul carora s-a angajat fata de persoana care i-a sponsorizat campania electorala ca ii va obtine contracte cu statul.

In 23 ianuarie 2013, instanta suprema i-a respins contestatia deputatului Ion Stan de a parasi tara, el fiind cercetat pentru trafic de influenta ce viza obtinerea de fonduri pentru campania electorala.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au decis, in 17 ianuarie, prelungirea cu 30 de zile a masurii interdictiei de a parasi tara dispusa in cazul deputatului Ion Stan.

Decizia a fost contestata de Ion Stan la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care joi i-a respins definitiv plangerea, apreciind ca aceasta este nefondata.

In 21 decembrie 2012, Camera Deputatilor a respins, prin vot, ridicarea imunitatii deputatului Ion Stan.

DNA a inceput urmarirea penala fata de Ion Stan pentru doua infractiuni de trafic de influenta. In acelasi dosar este urmarit penal si soferul deputatului, Florin Sarca, pentru complicitate la trafic de influenta.
Adauga un comentariu