Actualitate

Deputatul de colegiu il apara pe primarul bataus. Un fost politist a fost agresat in sediul primariei

Publicat: 15 mart. 2015
1

@ In cursul zilei de vineri, primarul comunei Probota, Vasile Dadu, l-a batut in sediul primariei pe Vasile Pipirig

Incredibil, in loc sa ia atitudine impotriva unui huligan care a batut un cetatean, un deputat din Iasi ajunge sa il apere tocmai pe infractor. Constantin Adascalitei, deputatul PSD din colegiul ce include si localitatea Probota, a sarit in apararea primarului Vasile Dadu, cel care l-a agresat zilele trecute pe un ales local, Vasile Pipirig. In plus, Adascalitei a sarit si la gatul colegului sau, parlamentarul Petru Movila, care a cerut ca primarul sa fie tras la raspundere pentru fapta sa. Cu toate ca primarul nu se afla la prima abatere de acest gen, mai ales ca in ultimii ani pe numele sau au fost deschise mai multe dosare penale, un parlamentar ii ofera sprijin si ii acopera toate faradelegile.

„În conditii normale, incidentul trebuie cercetat de catre organele de politie si solutionat în mod obiectiv, însa în mod nejustificat în cauza s-a implicat fara sa i se ceara acest lucru politistul de serviciu Petru Movila. Nu doreste decât transformarea acestui conflict într-unul politic. Vasile Pipirig si primarul Vasile Dadu se cunosc foarte bine, primul fiind consilier local PSD pâna în 2014, când si-a pierdut calitatea de membru de partid. El este nemultumit pentru ca i-a fost atribuita o suprafata mai mica de pasune decât si-ar fi dorit de catre Asociatia Crescatorilor de Animale. Vasile Pipirig a încercat în repetate rânduri sa îl provoace fizic si verbal pe primarul Vasile Dadu, tot în sediul primariei”, a sustinut Adascalitei. In loc sa ia atitudine impotriva batausului si sa ceara ca astfel de lucruri sa nu se mai repete, parlamentarul PSD a transformat incidentul intr-unul politic.

Citeste si: Politist batut de primar in vazul functionarilor. Huliganism de nedescris la o primarie de langa Iasi – FOTO, VIDEO

„Deputatul Movila ne arata ca nu îsi cunoaste atributele constitutionale de parlamentar si face pe-a politistul prin comuna. Consider ca declaratiile sale constituie atât încercarea de manipulare a opiniei publice, cât si interferenta în ancheta politiei. Este clar ca pe fondul scaderii PMP, partid fara consilieri locali, Movila a ramas fara obiectul muncii si se agata de orice eveniment pentru a-si face tribuna politica”, a adaugat Constantin Adascalitei.

Cu pumnii si picioarele

Reamintim ca vinerea trecuta Vasile Pipirig a intrat in sediul Primariei Probota pentru a-si achita impozitele. In timp ce discuta cu functionarul insarcinat sa colecteze taxele, Vasile Pipirig a fost luat la bataie de Vasile Dadu. M-am grabit cu plata taxelor locale in luna martie pentru a beneficia de reducerea de 10 la suta acordata celor care platesc la inceput de an. De asemenea, vreau sa inmatriculez o masina. Am achitat o chitanta de 60 de lei pentru a inmatricula masina si in timp ce discutam a aparut primarul care a inceput sa ma scuipe si sa ma loveasca cu pumnii in fata. M-am dezechilibrat, am cazut si m-a lovit cu pantofii in spate, in coaste, peste tot”, a povestit Vasile Pipirig.
Comentarii
  • TARANUSU DE ADASCALITEI ESTE UN ANALFABET CONSATEAN CU PRIMARU INFRACTOR DIN ARTICOL UNDE TARANUSU ANALFABET SI DEPUTATUL INFRACTOR ADASCALITEI A PRINS ARIPI PE LA IASI VENIND CU CARUTA MURDAR DE MAMALIGA PA LA GURA SI CU LOLOTI LA C,U,R,. O p,a,n,a,r,a,m,a,

 • marele smardoi adascalitei mai bine ingurgiteaza niste malachite mai aadascalitei decat sa vb intr o tara civilizata erai si tu si priarul care te a ajutat hoteste demise dar traim intr o tara de Ccu nume de R

 • Se pare că toți își dau cu părerea, din fotoliu și în virtutea funcției. Stimate domnAdăscăliței, nu vă pot suspecta de necunoaștere a cauzei și, din acest motiv scriu aceste rânduri. Întâmplător sau nu, vă cunosc FOARTE BINE, pe toți. Adică, tot ceea ce ați afirmat vizavi de dl. PetruMovilă, este adevărat. A speculat perfect momentul de a mai scoate în evidență PMP-ul. Concret, aveți perfectă dreptate, NU a fost și nici nu este un conflict politic, e doar de natură, PENALĂ. Adevărul am să vi-l spun eu, cu precizarea că îmi asum acest comentariu până în cel mai mic detaliu. Pentru a vă da seama cine sunt și cu ce mă ocup, poate studiați și totodată vă veți spune părerile întrun comunicat, și despre filmulețul ”traversa ue”, al cărui protagonist sunt, asta, tot în virtutea funcției de care vă bucurați.

  • Faptul că, de mai bine de opt ani știți cu toții ceea ce se petrece la Probota și totuși vă faceți că nu vedeți, devine jenant dar, dă bine în politică. Adevărul de natură penală sună cam așa d-le Adăscăliței. Dadu Vasile are săvârșite infracțiuni economice la care au subscris cu prezența atât membrii familiei cât și o mică parte a celor care reprezintă autoritatea legii. Concret, încălcarea cu bună știință a art.70 din legea 161/2003, unde firmele și asociațiile membrilor de familie grad unu, ale lui DaduV., BENEFICIAZĂ de bunăvoința ordinatorului de credite DaduVasile. Fonduri date cu nemiluita de către APIA Iași, asupra cărora procurorul EvaEmilian a păstrat LINIȘTE interesată, desigur. Nu întâmplător vă spun că ma surprins intervenția Dvs., întrucât vă suspectam de mai mult discernământ, în comparație cu DaduVasile, dar asta e.

   • Concret, probabil că va spus Dadu V. și de faptul că are firme și asociații nemenționate în declarația de interese, care din pură întâmplare primesc bani prin semnătura dl.Dadu. Dar va spus și adevărul despre Iazul lui Dumnezeu? Căci dacă da, atunci vă pot suspecta cel puțin de tăinuire. Cred că ați aflat de faptul că APIA Iași a trimis mai multe rapoarte cu problemele către Prefectura Iași, care la rândul său le-a remis DNA-ului local, ….care din pură întâmplare au ajuns la EvaEmilian. Adică la acel procuror care îl are în funcția de director pe fratele său, Iosif ***, la firmele lui GianiCanschi. Pe GianiCanschi, cred că-l cunoașteți, zic eu. Infracțiunea, dl.Adăscăliței: Dadu V., având fiul implicat prin ”alunecare” în asociația COLINA și multe altele, s-a înfruptat din diverse fonduri, inclusiv din alea privind pășunele și, având-o și pe d-naChistol destul de speriată, trebuia să o rezolve cumva.

    • . Cum? GianiCanschi, mare iubitor de iazuri, îl i-a sub a lui protecție, binențeles că nu pe gratis. Și,.. se încheie un act adițional (nr.1) la contractul nr.7864/20.12.2009, care în mod total NELEGAL prevede niște chestii de competența DNA-ului București. Prima chestie: se scoate de sub controlul Consiliului Local și se trece sub controlul Comunei Probota, adică, pe înțelesul dvs., se dispune asupra iazului, cum vrea Dadu V. A doua chestie: trebuie să luați în calcul d-leAdăscăliței faptul că mai există și cazul Ciulin, care chiar dacă la prima vedere pare rezolvat, trebuie păstrată rezerva faptului că CEDO, încă nu și-a spus cuvântul, cuvânt care poate fi determinat și de această poveste. Găsim în acel act adițional, dorința lui Giani Canschi de a derula un proiect cu fonduri europene, dar îl încurca situația de la CEDO.

     • Un mic FALS, și s-a rezolvat problema, adică acel adițional modifică numele iazului, din ”Iazul lui Dumnezeu” în ”Iazul lui Mihăilă” și uite așa, cine verifică sustenabilitatea proiectului, este indus în eroare. Când ați afirmat că Pipirig V. este un fost consilier local, ați spus adevărul, dar ați mințit prin omisiune intenționată, neprecizând motivul. Vi-l spun eu: Atât Pipirig cât și Sârghi au fost dați afară din consiliul local, tocmai pentru că s-au opus acestui adițional. Instanța le-a dat câștig, dacă nu știați. Trebuie să precizez că locuitorii comunei Probota nu cunosc acest adevăr, adică acela că DaduVasile își rezolva problemele penale, oferind lui GianiCanschi în procent de 75% beneficiile Iazului. Dați-mă în judecată toți cei care vă simți lezați. Îmi rezerv dreptul să vă spun public și, o poveste de prin Dorobanț, d-leAdăscăliței.

 • Militianul instigator si agresor intr-un meci palpitant ”PLIMBAREA LINIŞTITĂ” confunda ringul cu primaria si se da lovit . Domnule Movila ,da afara caprele rîioase din cireada sugativelor Dogaru , devalizatorii fondurilor de pensii . Cei care au cotizat 35-45 de ani au un sfert din ce ridica acest impostor pilangiu pensionar lunar .

 • Militianul instigator si agresor intr-un meci palpitant ”PLIMBAREA LINIŞTITĂ” confunda ringul cu primaria si se da lovit . Domnule Movila ,da afara caprele rîioase din cireada sugativelor Dogaru , devalizatorii fondurilor de pensii . Cei care au cotizat 35-45 de ani au un sfert din ce ridica acest impostor pilangiu pensionar lunar .

 • Raducule esti matinal ,te felicit pentru dezvaluirile care le faci dar e trist ca nu se aplica masuri ,sanctiuni ,luari de pozitii,demisii etc

   • Să porți prin buzunare banii pe care i-am primit eu. În ceea ce privește SIDA, nu-i destul că ești prost, ești și surd pe deasupra. Cuvîntul care ți-a sunat în ureche era SILA, pe procurorii corupți. Nu mai agoniza în prostia de a mă confunda ba cu R. M., ba cu soțul lui Monica. Prostule, am avut în palme ficatul tatălui meu, iar în ultimile lui clipe din viață, nu a avut altceva să-mi spună decât atât: ”tare și-a mai bătut joc de mine Pantiru”.. de la Miroslava și, punct. Pe înțelesul tău procurorule corupt, și-a dat sufletul. Iar tu ironic și direct interesat, mi-ai zâmbit zeflematic când ai trimis acea adresă în instanță. Înțelege, plata pentru a te distruge, pe probe, nu invenții a fost acel sânge curs printre degete. Crezi că doar atât știu, adică ceea ce am postat până în prezent? EVACORUPT, te vei îngrozi când vei vedea cam câte am adunat, împotriva ta. Cu decompresarea nevrotică, cum mai stai?

 • stati linistiti ca l e vine rindul la toti, acum esalonul 1 ,si lui *** M ,chiar astia n-e cred prosti;Tzaranul asta de Adascalitei acum citiva ani era portar la Unirea ca si ciobanul de Citea V, acum sunt politiceni,care in viata lor nu au citit o mai mult de 2 carti si alea de popa-prostu’;Speram ca in citiva ani s a scapam de ragaliile astea macar pt viitorul copiilor si nepotilor nostri.Delicvent la delicvent tine partea.

 • BAI COSTEL ADASCALITEI STII PREA BINE TEAM FACUT OM,TEAM AJUTAT SA FURI SPATII,TERENURI TEAM AJUTAT LA LICITATII SA LE CISTIGI SI PE URMA TU B,U,L,A,N,G,I,U,L,E, MI AI F,U,T,U,T, FATA SI NORA O,R,D,I,N,A,R,U,L,E,?

 • Mai domnule Deputat te asteapta Culita Nechita in atelierul de Erozimare frezare de unde ai plecat sa traiti domnule frezor deputat. Vezi cu arata primul tau loc de munca baiete.

 • Felicitari domnule Adascalitei! Nu-l mai lăsați pe Movila sa pozeze in militianul din colegiu. Sa-si vadă de problemele lui cu UDREA.

 • Domnule deputat Adascalitei! Spuneti la oameni si de ce dl. Pipirig a vrut sa ia tot imasul comunei, santajind pe primarul Dadu!

 • Sa va fie rusine,decat v-ati bate in Primarie ca ultimii ……,mai bine ati face drumurile comunale din sat. Probota care arata jalnic.Mai oameni buni chiar nu vedeti ce se intampla la nivel central, voi o cautati cu lumanarea.Pana cand credeti ca o sa va mearga.Sunteti alesi prin vot ptr. comunitate nu ptr. buzunarele voastre.Treziti-va la realitate odata ptr. totdeauna.

 • bravo tovarase vanga ,remarc ca nu va-ti pierdut nici un pic din entuziasmul efervescent caracteristic unui destoinic militian calitati dobandite in inteligentele scoli politice ale scumpului partid.va sprijiniti cu zel camaradul militian…santeti un adevarat marine…..no one left behind..admirabil.in alta ordine de idei sunt nevoit sa fiu de acord cu tine tovarase ca avem o clasa politica compromisa si corupta indiferent de tabara, plina de trogloditi si agramati.dar tu tovarase erijandu-te intru-n adevarat ZORRO internaut un GANDALF mioritic detinator al adevarului cum de nu reusesti sa fii bagat in seama de nimeni… in ciuda scepticismului tau eu sant ferm convins ca DNA va reusi sa-si faca treaba,doar ca un militian comunal ca voi care isi compune postarile din manuale nu-si poate da seama ca anchetele la nivelul asta cere mult timp datorita complexitatii lor si a faptului ca nu s-a facut nimic pana acum…FORTZA DNA

  • Milițian, nu am fost. ZORRO, nu mă consider, iar din manuale, am luat ceea ce era de luat acum vreo 25 de ani în urmă. Nu mă consider un deținător al adevărului, ci doar unul cu adevărul pișat, de cei pe care încerci să-i lauzi. Pentru a ta cultură, știi cum arată o rezoluție dată după 7 (șapte)ani de CERCETARE ASIDUĂ, în care se spune: ”s-a constatat că asupra faptei…a intervenit prescripția”. Adică, aveți dreptate dar rămâne așa…Bănuiesc că ești din sistem, sau apropiat de acesta și, din acest motiv îți spun. În România frica de Justiție, o poartă oameni cinstiți, în timp ce șmecheri, stau la masă cu Ea. Sunt și poze în sensul ăsta. Când DNA-ul Iași va schimba acest lucru, crede-mă că nu voi avea nici o jenă să-i laud, în gura mare, dar…

   • considerati ca santeti singurul nedreptatit in tara romaneasca,daca toti nedreptatitii sa-r lamenta asa cum o faci dumneata internetul ar fi un rau de lacrimi…sistemul perfect va ramane forever o utopie

    • Corectă remarca, vizavi de ”sistemul perfect”. În ceea ce privește numărul celor ce NU se întâlnesc cu dreptatea sunt conștient, e de sute de mii, la nivel de Țară. Nu mă lamentez dar, luați în calcul și aceată ipoteză, de lucru: tac eu, tace ăla, tace celălalt și întrun final constatăm că procurorilor li se pare ceva firesc și normal să împartă, doar nedreptate. Am scăpat din vedere un pasaj din primul dvs. comentariu, ”și a faptului că nu s-a făcut nimic până acum” Felicitări pentru această constatare dar, nu ați spus și de ce. Nu au încasat salar? au fost trimiși în șomaj? Totuși, somnul lor a adus această Țară aici unde vedem cu toții și, ce medicamente ar trebui să i-au ca să cred că de astăzi înainte, vor fi altfel?…să cred că lupul va deveni vegetarian? totuși, mai am ceva pretenții asupra mansardei din posesie.

   • o analiza simpla a postarilor anterioare contureaza mai degraba imaginea unei vendette personale in detrimentul celei de luare de pozitie a unui cetatean cu spirit civic.justitia trebuie facuta de catre justitie.

    • Constat totuși că aveți o predilecție fină, de a mă ataca subtil. Pregătirea și multe altele mi-ai creat rezistență și…Dar, am să vă sugerez o mică verificare asupra vendette-i ce sunt. Spiritul civic îl dețin și, nu fac din asta o laudă, dar, vizionați pe youtube ”traversa ue” și spuneți-mi cât de vendetă am vrut să fiu, prin acea investigație.

     • da l-am vizionat recent dar in ciuda efortului ,coloanei sonore dramatice, si acelor vreo 200 de vizionari nu produce nici un alt efect…sant foarte de acord ca s-au furat enorm de multi bani drenati prin filiera administratiei locale catre tot felul de parveniti.vi se pare ca la IASI nu se intampla nimic, aceiasi stare era si la nivel central acum nu mai putin se un an…si acum nu mai e loc in preventiv…raman optimist

     • Am postat acel filmuleț în atenția autorităților, care dealtfel sunt menționate la început, nu pentru a mi se acorda vreun Oscar. Nu ma interesat numărul celor care îl vizionează, am vrut doar să arăt celor avizați faptul că pe lângă fondurile europene deturnate și fraudate, s-a atentat la siguranța publică. Oricare inginer în domeniu, va spune la unison că sudurile în cauză vor ceda. Și atunci, se poate oricând produce o catastrofă de genul celei de la Fundație. Dar, procurorii, nu merg cu tramvaiul. Și timp de anchetă, au destul…

     • si inginerii lui neckita sant ‘avizati’ lucrurile au inceput s-a se schimbe si nu datorita unei treziri de constiinta a bravului popor aidoma imnului lui muresanu ,ele sant orchestrate la un cu totul alt nivel….dar bine ca a inceput.in ce priveste rabdarea dumneavoastra,daca nu creditati justitia nu-mi ramane decat s-a va urez succes in continuarea Cruciadei …..si incercati s-a n-o mai personalizati ca va discrediteaza (partizanatul devine o evidenta)

     • Corect. Și, o mică precizare: Justiția trebuie să înțeleagă elementarul fapt că respectul se câștigă, nu se impune. Atât timp cât liniștea și șampania va domni la masa hoților, va fi cam greu cu încrederea. Iar partea dureroasă e că nu sunt singurul care aștept un semn. În rest, ne vom mai auzii.

     • vai vanga de iti mai place romana….ar fi trebuit sa te faci scriitor nu justitiar, daca tot esti mama ranitilor am si eu cateva probleme poate ma rezolvi si pe mine….

Adauga un comentariu