Actualitate

Deputatul Constantin Adascalitei, trimis in judecat de DNA alaturi de fiul sau

Publicat: 07 iul. 2015
1
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Iasi au dispus trimiterea in judecata, sub control judiciar, a deputatului iesean Constantin Adascalitei si administrator in fapt al mai multor societati comerciale, la data faptelor, in sarcina caruia s-au retinut savarsirea infractiunilor de efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana, in forma continuata, (16 acte materiale) si folosire cu rea-credinta a bunurilor sau a creditului de care se bucura societatea. 
In stare de libertate vor fi cercetati Constantin Toader, director adjunct in cadrul unei societati comerciale, la data faptelor, in sarcina caruia s-a retinut savarsirea infractiunii de folosire cu rea-credinta a bunurilor sau a creditului de care se bucura societatea, Constantin Adascalitei, fiul primului inculpat, in sarcina caruia s-au retinut savarsirea infractiunilor de complicitate la infractiunea de efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana, in forma continuata, (9 acte materiale) si complicitate la infractiunea de folosire cu rea-credinta a bunurilor sau a creditului de care se bucura societatea, in forma continuata, (9 acte materiale). Vor fi cercetati penal si Anghel Rotariu, Ciprian, Dumitru Vasile si Pascaru Irina, in sarcina carora s-a retinut savarsirea infractiunii de folosire cu rea-credinta a bunurilor sau a creditului de care se bucura societatea, in forma continuata.
In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca, in perioada august – decembrie 2014, in contextul in care una dintre firmele controlate de inculpatul Adascalitei Constantin facea obiectul unui proces civil, acesta a contactat mai multi reprezentanti ai beneficiarilor unor contracte de prestari servicii, pentru a negocia incheierea acestor acorduri cu o alta firma administrata, in fapt, tot de inculpat. De asemenea, obiectul negocierii l-a constituit si facturarea si achitarea, in numerar, atat catre inculpatul Adascalitei Constantin, cat si catre ceilalti inculpati sau persoane apropiate acestuia, a datoriilor pe care diversi beneficiari le aveau fata de firma in litigiu. In perioada iulie – decembrie 2014, inculpatul Adascalitei Constantin, beneficiind de ajutorul celorlalti inculpati, a folosit cu rea-credinta bunurile si creditul aceleiasi firme aflata in litigiu, intr-un scop contrar intereselor acesteia, urmarind, totodata, sa favorizeze alte societati la care acesta avea interese direct sau indirect. In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii. Dosarul a fost trimis spre judecare Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cu propunere de a se mentine masura preventiva dispusa in cauza. Comentarii
 • He, he, he – iaca na !
  Pai cine aranja chiar in sediul IGS ca escrocii tepari BARBIERU ION CRISTIAN si ALAZAROEI CATALINA, in umbra altui tepar COSERARIU RADU… sa taie o factura fictiva catre COSTEL ADASCALITEI… apoi sa ceara in instanta insolventa firmei IGS ? Teparii au negociat un procent de 10% din suma datorata de Adascalitei… Si cine i-a invitat pe cunoscutii tepari la negocieri ? Chiar COSTEL ADASCALITEI SENIOR… hapsanul caruia nu-i mai ajungeau banii. Bravo ! Felicitari derutatule ! Ai sa fii coleg de celula chiar cu TEPIERU.

 • japitzei asteia trebuie luat tot …tot …confiscat si hainele de pe el ..caci cu totii stim ca a furat de cand s-a nascut !!! toate jegurile la racoare in penitenciare !!!!!!

 • PAI CINE LUPTA CLANDESTIN LA CETATUIA SI OBTINEA CENTURI SI PE VREMEA LUI CEAUSESCU,ALTII ARAU PRINSI DAR EL NU.A JUCAT F.BINE,CA MUNCITOR ERA O NULUTATE,DAR A FOST SMECHER CA TOTI PSD,TOTI AU LUPTAT IN ACEASTA LOVITURA DE STAT,SI APOIU AU FACUT FACULTATI PE SPAGII CUM FACEAU TOTI SRCURISTII,MILITIENII SI LUPTATORII. SI-A LASAT SINEVASTA CU MAI CORESPONDEA CEA DE MUNCITOR LA CUG

 • Firma IGS a fost infiintata de:
  finantatorii = Iulian Dascalu- proprietarul de la mag. Karate Master, Viorel Roman-Centru de Afaceri International siConstantin Adascalitei care avea deschis clubul de Karate EMPI (de fapt furat de la fondatorul clubului ing. Moise Iulian ), deci nu Adascalitei este fondator ci cofondator. Dupa o perioada datorita hotiilor si golaniilor financiare pe care le practica ca director general al IGS a intrat in prorietate acestei firme cumparand partile de la cei doi asociati

 • Cum sa fie adascalitei trimisi in judecata ??? el, fost pupincurist si lichea de la cug, ajuns in parlament ?

  Dar mai ales si baiatul lui, costelush pentru cunoscuti, care in liceu la cantemir, promotia 2008, facea legea impreuna cu vlad blanaru, baiatul lui catalin blanaru, fostul sef de la 2 si un sfert ????

  costelush care a fost transferat in timpul semestrului 1 in anul 2004, de la lps la cantemir si care cerea si taxe de protectie ??? sa fim seriosi….

  Inca putin si costelush ajungea sef de promotie la cantemir impreuna cu vlad blanaru….

 • Licheaua asta cu mutra de curvar infumurat, smecher prin definitia golanasului de cartier, da din coate sa-si faca loc sa ajunga la parnaie, acolo unde i se potriveste lui cel mai bine!
  Succes, *******!

Adauga un comentariu