National

Deputatul Boldea a fost scos pe brate din sala de judecata dupa ce a aflat ca tatal sau a murit

Publicat: 04 iul. 2012
1
Deputatul Mihail Boldea, arestat pentru fraude imobiliare, a fost scos pe brate, miercuri, din sala de judecata a instantei supreme, dupa ce a aflat ca tatal sau a decedat.
In timp ce se afla in boxa acuzatilor, asteptand ca instanta suprema sa dezbata legalitatea masurii arestarii preventive a deputatului, acesta a aflat ca tatal sau a decedat.
Mihail Boldea a avut o cadere nervoasa, a inceput sa planga puternic si sa strige „L-ati omorat pe tata!”.
Saptamana trecuta, deputatul Mihail Boldea a fost deferit justitiei de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) – Serviciu Teritorial Galati, pentru fraude imobiliare in valoare de aproximativ un milion de euro.
„Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Galati au dispus trimiterea in judecata a 19 inculpati, 11 in stare de arest preventiv, urmare a destructurarii unui grup infractional organizat, specializat in savarsirea infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals in inscrisuri oficiale si uz de fals”, precizeaza DIICOT, intr-un comunicat remis, astazi, agentiei Mediafax.
Potrivit sursei citate, inculpatii au actionat sub coordonarea liderului gruparii, inculpatul Mihail Boldea, deputat in Parlamentul Romaniei.
„Membrii gruparii, printre care Bolboceanu Mihaela Cristina, avocat din cadrul Baroului Galati si Luchiniuc Aurica, fost arbitru din cadrul Curtii de Arbitraj Galati, identificau terenuri si imobile, situate in zone centrale ale municipiului Galati, proprietatea Consiliului Local Galati sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate in vederea confiscarii speciale in cauze penale, pe care le treceau in proprietatea altor membri ai grupului. In acest scop, inculpatii au utilizat hotarari judecatoresti falsificate sau pronuntate in baza unor acte false, respectiv hotarari arbitrale, pronuntate in fals. Membrii gruparii instrainau ulterior imobilele catre terte persoane, cumparatori de buna credinta, modalitate in care obtineau beneficii financiare substantiale”, explica DIICOT.
Prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala este estimat la aproximativ un milion de euro.
„In sarcina inculpatilor se mai retine ca au incercat sa obtina suma de aproximativ 5 milioane lei, prin inducere in eroare si folosire de mijloace frauduloase, respectiv a unui contract de prestari servicii falsificat si a unui bilet la ordin completat in fals, in dauna unei societati comerciale din municipiul Galati”, precizeaza sursa citata.
Cei 19 sunt acuzati de constituire a unui grup infractional organizat si inselaciune cu consecinte deosebit de grave, asupra vinovatiei lor urmand sa se pronunte Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Potrivit procedurii, miercuri, ICCJ a luat in discutie legalitatea masurii arestarii preventive, sedinta fiind secreta.
La un moment dat, din sala de judecata, Boldea, care plangea in hohote, a fost scos pe brate de politistii instantei.
  Comentarii
Adauga un comentariu