Magazin

Deputatii au spus iarasi NU. Mamele NU vor primi niciun ajutor financiar la nastere

Publicat: 10 dec. 2013
1

Mamele nu vor beneficia de un ajutor din partea statului pentru fiecare dintre copiii nou nascuti, dupa ce un proiect de act normativ care prevedea acest lucru a fost respins recent de Parlamentul Romaniei.

Conform documentului, ajutorul urma sa se acorde o singura data, la eliberarea certificatului de nastere al copilului. Propunerea de a acorda mamelor un ajutor financiar la nastere este cuprinsa intr-un proiect de lege privind acordarea de ajutor financiar pentru nou nascuti inregistrat la Senat de catre mai multi deputati PP-DD la inceputul acestui an.

Initiativa legislativa a fost respinsa, insa, de Senat, prima camera sesizata, dar si de Camera Deputatilor, forul decizional, cu 231 voturi impotriva si 70 pentru. Practic, prin votul negativ dat de deputati, proiectul si-a incetat definitiv procedura legislativa, scrie AvocatNet.ro.

Concret, initiatorii documentului doreau acordarea unui ajutor financiar mamelor pentru achizitionarea de produse de lenjerie si ingrijire de prima necesitate.

Motivul elaborarii proiectului de act normativ este cuprins in expunerea de motive, document in care deputatii initiatori mentioneaza ca au avut in vedere incurajarea mamelor aflate la inceput de drum, precum si oferirea posibilitatii de a achizitiona un minim de produse strict necesare unui nou nascut.

Mai mult, acestia sustin ca, din punct de vedere demografic, se observa o scadere dramatica a natalitatii la nivel national. „Mai exact, an de an, numarul nou nascutilor este net mai mic decat numarul decedatilor, fapt ce va duce inevitabil la un dezechilibru demographic si la o imbatranire progresiva a populatiei Romaniei”, se precizeaza in expunerea de motive.

Potrivit propunerii legislative, ajutorul urma a fi in suma de 500 RON, neimpozabili si trebuia sa se acorde o singura data, la eliberarea certificatului de nastere.

„Raportata la totalul cheltuielilor pe care le implica cresterea si ingrjirea unui copil nou nascut, suma propusa de noi, ca ajutor, este mica si simbolica. Consideram, insa, ca este important pentru tinerele mame sa simta ca nu sunt abandonate in acele momente unice in viata si ca statul le incurajeaza in drumul pe care il urmeaza”, sunt de parere initiatorii.

Mai multe pe AvocatNet.ro.
Comentarii
  • USL-uleeeeeeeee cu Ponta si toti nenorocitii……..o sa mai votam din uter…..si nevasta lu Ponta sa ne suga c.u.*****.igu…Huligani care vindetiTARA

  • Eu as vrea sa intreb daca fata lui basescu ar primi aceasta suma minora…..oare i-ar ajunge pt. o luna?????????????????
    Voi astia mai :mari” care conduceti ……v-ati descurca cu 800ron pe luna ca sa cresteti un bebe?????

  • Niste nesimtiti ordinari dupa ce ca sunt mame care nu au nici un venit si merg in fiecare luna la medic pt ecografii plus multe alte analize si teste … Cum sa mai faca omu copii ca daca nu ai bani nu te baga nimeni in seama … Au idee cati mefici stau pe banii pacientilor si ei se pun la 500 lei … Nu le mai ajunge …. Dupa ce, cheltuie banii sa doarma pe scaune si sa stea pe tablete se mai impun si la 500 lei parca dau dui buzunarul lor .

  • Copii se fac daca ai cu ce si poti sa-i cresti si esti responsabil pentru ei. Altfel cele 500 de lei nu te auta sa-ti cresti copii.E doar o momeala si atat. Altceva ar fi cresterea alocatiei.

Adauga un comentariu