National

Deputatii au aprobat motiunea simpla impotriva ministrului Agriculturii

Publicat: 08 iun. 2016
1
Plenul Camerei Deputatilor a aprobat astazi motiunea simpla impotriva ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, intitulata „Cel mai mare dezastru in agricultura romaneasca din perioada post-decembrista”, initiata de PSD si ALDE. Deputatii au luat decizia cu 189 de voturi „pentru”, 11 „impotriva” si 89 de abtineri. 
Motiunea a fost dezbatuta de deputati in urma cu trei saptamani, la discutiile din plen fiind prezent si ministrul Achim Irimescu. Potrivit initiatorilor, motiunea sanctioneaza derapajele „grave” din domeniul agriculturii privind neacordarea platilor directe (subventiilor), blocarea accesarii de fonduri europene, blocarea investitiilor in domeniul irigatiilor, managementul defectuos la nivelul ministerului si al unitatilor subordonate. 
„Din momentul in care s-a instalat actualul ministru al Agriculturii, am auzit doar scuze si motivatii despre cum nu se poate sau de ce nu se poate sa faca treaba. De fapt, pe langa episoadele halucinante privind declaratiile politice, se observa cert ca nu stie ce si cum sa faca nimic”, se arata in textul motiunii.  In opinia semnatarilor, ministrul Achim Irimescu trebuie sa plece „pentru a nu desfiinta din economia Romaniei intreg sectorul agro-alimentar” si pentru a nu transforma cetatenii tarii in „cersetorii Europei”. Adauga un comentariu