National

Deputati PDL cer demiterea urgenta a celor vinovati de blocarea softului pentru clasa pregatitoare

Publicat: 05 mart. 2012
1
Deputatii PDL membri ai Comisiei de invatamant ai Camerei ii solicita ministrului Catalin Baba o analiza corecta si lucida a conditiilor care au dus la blocarea softului pentru inscrierea in clasele I si pregatitoare si demiterea urgenta a angajatilor MECTS responsabili de acest lucru.
„Inscrierea la scoala in clasa pregatitoare sau in clasa I este o sarbatoare in viata fiecarui copil si nu este permis nimanui sa compromita un asemenea eveniment. Intelegem ca roedu.net este o structura in subordinea Ministerului care nu a asigurat functionarea sistemului de inscriere la clasa pregatitoare si clasa I”, se arata intr-un comunicat semnat de catre deputatii PDL membri ai Comisiei de invatamant a Camerei, remis luni agentiei Mediafax.
In opinia acestora, indiferent de explicatiile de natura tehnica, situatia a fost prost gestionata atat timp cat nu s-a avut in vedere si o solutie alternativa.
„Cerem ministrului Catalin Baba o analiza corecta si lucida a conditiilor care au creat aceasta problema tuturor scolilor si parintilor si demiterea urgenta a persoanelor din Minister si din structura respectiva care se fac vinovate de o proasta administrare a acestei zone de activitate. Consideram ca cei care, din incompetenta sau neimplicare, au prejudiciat inscrierea la scoala si ne creeaza sentimentul ca nu pot administra eficient activitatile Ministerului, trebuie sa plece”, se arata in comunicat.
Semnatarii precizeaza ca ei cred in eficienta pe care o are clasa pregatitoare in dezvoltarea si pregatirea copiilor pentru parcursul lor scolar si ca regreta acest incident care ii pune in dificultate atat pe colegii lor din invatamant, cat si pe parinti.
Prima etapa a inscrierilor in clasa pregatitoare si clasa I incepe luni, pana in 16 martie fiind asteptati parintii care vor sa-si inscrie copiii in scolile din circumscriptia la care au fost arondati.
Softul Ministerului Educatiei pentru inscrierea copiilor in clasele I si pregatitoare era blocat luni dimineata.
La ora transmiterii acestei stiri, problemele aparute la sistemul informatic fusesera remediate, conform purtatorului de cuvant al Ministerului Educatiei, Tudorel Urianu.Adauga un comentariu