National

Deputat PSD: Guvernul poate merge mai departe cu acordul RMGC in baza legii Comisiei Rosia Montana

Publicat: 18 oct. 2013
1

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat, astazi, pentru Mediafax, ca Guvernul poate merge mai departe cu acordul pe care l-a incheiat cu RMGC in baza proiectului de lege pe care il va face comisia pentru Rosia Montana.

Iordache a precizat, raspunzand unei intrebari, ca a propus amendarea proiectului de lege privind Rosia Montana in forma care a venit de la Guvern pentru ca legea sa aiba un caracter general si sa nu se refere strict la Rosia Montana si pentru ca Guvernul sa poata merge mai departe cu acordul avand in spate o astfel de lege generala.

„Legea trebuie sa aiba un caracter general. Guvernul poate merge mai departe cu acordul cu RMGC avand in spate aceasta lege”, a precizat Florin Iordache.

Presedintele Comisiei Rosia Montana, Darius Valcov, a declarat, joi, ca scoaterea Acordului cu RMGC din proiectul de lege trimis de Guvern precum si modificarea titlului proiectului au fost propuse de deputatul PSD Florin Iordache, ambele propuneri fiind votate de membrii Comisiei, cu majoritate.

Valcov a precizat ca Acordul dintre Guvern si RMGC a fost scos din proiectul de lege transmis de Guvern Parlamentului in urma modificarii articolului 1 al proiectului de lege, modificare propusa de deputatul PSD Florin Iordache.

„Nu a fost un amendament de scoatere a Acordului. S-a modificat articolul 1 si a picat Acordul. Articolul a fost modificat la propunerea domnului deputat Florin Iordache”, a spus Valcov.

El a spus ca tot Florin Iordache a fost cel care a depus amendamentul prin care s-a modificat titlul proiectului de lege din „Lege privind unele masuri aferente exploatarii miniere auro-argintifere din perimetrul Rosia Montana si stimularea si facilitarea dezvoltarii activitatilor miniere in Romania” in „Lege privind unele masuri pentru stimularea exploatarii minereurilor auro-argintifere din cadrul unor proiecte miniere de interes public deosebit”.

Valcov a mai spus ca propunerile respective au fost adoptate cu majoritate de voturi, cu 11 voturi „pentru” la 5 voturi „impotriva”.
Comentarii
  • „Iordache a precizat, raspunzand unei intrebari, ca a propus amendarea proiectului de lege privind Rosia Montana in forma care a venit de la Guvern pentru ca legea sa aiba un caracter general si sa nu se refere strict la Rosia Montana si pentru ca Guvernul sa poata merge mai departe cu acordul avand in spate o astfel de lege generala”.
    Cu alte cuvinte, sa aveti mana libera sa vindeti TOT ce a mai ramas in ntara asta, fara a putea fi trasi la raspundere?!

Adauga un comentariu