Actualitate

Deputat iesean, sluga fidela a lui Fenechiu, dat pe mana procurorilor. Risca sa ajunga langa Relu

Publicat: 12 mart. 2014
1

@ Un nou parlamentar din Iasi a fost gasit incompatibil de inspectorii Agentiei de Integritate, dupa ce a declarat in fals ca nu a detinut concomitent si alte functii remunerate @ Liberalul Anton Dobos s-a ales si cu o plangere penala pentru fals in declaratii

Dupa Anghel Stanciu, Sorin Lazar sau Relu Fenechiu, un alt parlamentar din Iasi a ajuns sa fie cercetat penal. Deputatul PNL Anton Dobos este cercetat de Agentia Nationala de Integritate (ANI) pentru incompatibilitate, dupa ce a ocupat simultan calitatea de parlamentar si cea de administrator la cateva societati. Devine din ce in ce mai clar ca cea mai mare parte a parlamentarilor Iasului nu sunt altceva decat o gasca de corupti, care si-au castigat mandatele fara sa respecte legea.

Dobos nu s-a multumit doar cu calitatea de parlamentar, obtinuta in decembrie 2012, ci a ramas si administrator la E.ON Moldova si cenzor la societatea Romtrack SA. Ajuns parlamentar in decembrie 2012, Anton Dobos a mai ocupat si functia de administrator la E.ON in perioada 20 decembrie 2012 – 28 mai 2013 si cenzor supleant la Romtrack SA, intre 20 decembrie 2012 si 22 iulie 2013. Liberalul ales deputat in Nicolina a omis sa spuna aceste aspecte si s-a ales si cu o plangere penala pentru fals in declaratii. Pe numele sau a fost deja inaintata o plangere la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. In cazul in care va fi gasit vinovat, Dobos risca sa-si piarda mandatul de parlamentar.

„Agentia a constatat si posibila savarsire a infractiunii de fals in declaratii, deoarece acesta nu a mentionat in declaratiile de interese, depuse in calitate de deputat, functiile de administrator al SC E.ON Moldova Distributie S.A. si cenzor supleant la SC Romtrack S.A., motiv pentru care a fost sesizat Parchetul de pe langa Înalta Curte de Casatie si Justitie”, se arata in raportul Agentiei Nationale de Integritate. Anton Doboos nu este singurul demnitar luat in vizor de cei de la ANI. Inspectorii Agentiei au semnalat probleme la 32 de deputati si senatori care s-au aflat in diverse stari de incompatibilitate de la inceputul mandatului si pana in prezent.

Anton Dobos nu a putut fi contactat pentru a comenta acuzatiile care i se aduc din partea Agentiei Nationale de Integritate. Dobos este unul din „liberalii” din Iasi, promovati de Relu Fenechiu, cel care se afla acum incarcerat in Penitenciarul Iasi, deoarece a fost condamnat la 5 ani de inchisoare pentru infractiuni de coruptie.
Comentarii
Adauga un comentariu