National

DEMISIE in PNL! Dupa Blaga, un alt lider se RETRAGE din cauza DNA

Publicat: 06 oct. 2016
1

Dupa ce Vasile Blaga a fost scos din cursa de DNA, el demisionand din functia de co-presedinte al PNL, un alt lider demisioneaza. Presedintele organizatiei judetene PNL Vaslui, senatorul Dan Marian, a demisionat, joi, din functie si a anuntat ca se retrage de pe lista de candidati pentru alegerile parlamentare.

Decizia a fost anuntata in sedinta Biroului Permanent Judetean, cand Dan Marian le-a spus colegilor ca este urmarit penal de DNA intr-un amplu dosar privind presupuse ilegalitati cu terenuri, fiind astfel nevoit sa demisioneze.

”Luand la cunostinta de decizia procurorilor DNA de a-mi atribui calitatea de inculpat, intr-un dosar de urmarire penala, am luat hotararea sa demisionez din functia de membru al Biroului Politic National al PNL, cat si din functia de presedinte al Filialei Judetene PNL Vaslui, pentru a nu afecta in niciun fel activitatea partidului, care se pregateste intens pentru campania electorala”, a precizat, printr-un comunicat de presa, senatorul Dan Marian.

El fusese votat de colegii de partid primul pe lista candidatilor PNL pentru Senat la alegerile din decembrie.

Dan Marian a fost desemnat, dupa alegerile locale, presedinte unic al PNL Vaslui, dupa ce in urma fuziunii dintre PNL si PDL a detinut functia de copresedinte al formatiunii, alaturi de deputatul Florin Ciurariu. Acesta din urma l-a acuzat pe Dan Marian ca nu a respectat statutul partidului la intocmirea listelor pentru parlamentare.

”Am convingerea ca in urma acestei demisii, partidul va merge mult mai bine”, a declarat deputatul PNL, Florin Ciurariu.

Dan Marian le-a multumit tuturor colegilor din PNL, primarilor si consilierilor locali care i-au dat votul lor de incredere pentru inca un mandat in Parlamentul Romaniei si i-a rugat sa continue activitatea in PNL.

”Intrucat sunt sustinatorul ‘Decalogului integritatii’ candidatilor PNL, pe care l-am votat cu toata convingerea in structurile noastre interne de partid, anunt ca imi voi retrage candidatura de la Senat, de pe listele PNL. (…) Filiala Vaslui este una puternica, cu o resursa umana de calitate, capabila sa genereze rapid un presedinte interimar, dar si un candidat corespunzator care sa deschida listele la Senat. In perioada urmatoare voi face pasul inapoi, pentru a-mi canaliza toata energia in demonstrarea nevinovatiei mele, in aceasta speta penala. Ca simplu membru, voi sprijini in continuare PNL si consider ca, in alegerile parlamentare, filiala Vaslui va scoate un rezultat foarte bun. Cred in electoratul liberal din acest judet, care este numeros si, din respect pentru acesta, am facut acest gest”, a mai spus Dan Marian.
Adauga un comentariu