Actualitate

DEMISIA! Iata dovada ca senatorii Iasului au tradat la alegeri

Publicat: 16 iul. 2014
1

@ Reprezentantii Iasului la nivel central au ajuns sa se comporte din ce in ce mai penibil @ Acestia nici macar nu se mai straduie sa arate ca lucreaza pentru iesenii care i-au trimis in Parlament @ Unii parlamentari ajung sa fie mai interesati de ce se intampla in alte judete, decat ce este in colegiile lor @ Exemplele de mai jos sunt cat se poate de elocvente

Scandalos! Iesenii ar trebui sa-si blesteme zilele pentru ca i-au votat fara nicio retinere in urma cu doi ani, iar acum se plang ca nu fac nimic pentru comunitatile lor. Alaturi de deputatii ieseni, senatorii alesi in municipiu si in judet nu si-au indeplinit cu nimic obligatiile fata de oameni, insa continua sa se lafaie pe bani publici. Chiar si asa, au ajuns sa nu solicite nimic pentru judetul Iasi, cererile lor in fata reprezentantilor Parlamentului si chiar a Guvernului fiind axate pe cu totul alte aspecte. De exemplu, senatorul PDL Dumitru Oprea a gasit de cuviinta, printre altele, sa se intereseze de soarta autostrazii Transilvania. Oprea a fost extrem de interesat de aceasta autostrada, in conditiile in care nu a aparut nici macar o data sa ceara Guvernului sa finanteze autoruta Iasi – Targu Mures. „Dupa suspendarea contractului cu Bechtel si controversele privind clauzele acestuia, nu mai exista informatii privind stadiul derularii lucrarilor. In ce faza a procedurii de contractare se afla Ministerul? Ce termene de realizare aveti pentru urmatorii doi ani si pentru care dintre tronsoane? Cand va fi finalizata autostrada?”, se arata intr-o intrebare a lui Oprea catre Ministerul Transporturilor.

Citeste si: I-am platit degeaba si ne-au nenorocit viata! Ei sunt cei mai slabi parlamentari din Romania – FOTO

Oprea nu este singurul care nu se omoara cu firea pentru iesenii ce l-au trimis in Parlament. Si pepededistul Ionel Agrigoroaei are de lucru pentru alte persoane decat cele din judetul in care a fost ales. Pe langa unele chestiuni ce tin de Iasi, Agrigoroaei a vrut neaparat sa stie ce se intampla cu centrala de la Cernavoda. „Guvernul Romaniei a aprobat zilele trecute strategia de vanzare a pachetului minoritar de actiuni de la Nuclearelectrica. Dumneavoastra ati declarat ca actiunile au fost evaluate la 300-350 milioane de lei, ceea ce duce la concluzia ca intreaga companie, cu doua reactoare nucleare valoreaza 630 milioane de euro, un pret echivalent cu cel de ridicare a trei stadioane. Domnule ministru delegat, cum a fost posibil acest pret, in conditiile in care costurile pentru reactoarele trei si patru se ridica la peste 6,4 miliarde de euro?”, se arata intr-o intrebare adresata Ministerului Economiei. 

Exporturile de pui

Alti senatori de Iasi au fost mai interesati de exporturi. Senatorul PSD Sorin Lazar a fost extrem de curios sa vada ce se intampla cu exporturile de pui spre Belarus sau cu zacamintele de gaze din Marea Neagra. Mai mult, Lazar, condamnat la inchisoare pentru conflict de interese, a fost interesat si de recomandarile Comisiei Europene impotriva Rasismului si Intolerantei.

„Comisia Europeana impotriva Rasismului si Intolerantei a fost infiintata de Consiliul Europei. Este un organism independent de monitorizare a drepturilor omului, specializat in chestiuni de rasism. Va rog sa-mi comunicati care sunt masurile pe care intentionati sa le adoptati la recomandarea Comisiei Europene impotriva Rasismului si Intolerantei”, se arata intr-o intrebare a social democratului catre Comisia de Culte a Parlamentului. Aceste exemple nu sunt unice din pacate. Acesti senatori si-au cumparat voturile in Iasi cu o plasa de alimente, iar acum considera ca nu datoreaza nimic iesenilor! Ramane de vazut insa daca peste doi ani, cand vor fi din nou alegeri parlamentare, iesenii se vor mai lasa prostiti de acesti parlamentari.
Comentarii
Adauga un comentariu