Eveniment-Social

Degringolada la PNL Iasi. Noul presedinte este sustinut de taberele care vor sa-si impuna candidatii la parlamentare

Publicat: 19 sept. 2016
1

@ Sefii formatiunii au numit o noua conducere la Iasi, una care va putea fi controlata extrem de usor @ In plus, jocurile pentru stabilirea listei la alegerile parlamentare sunt deja facute, candidaturile din filiala fiind doar un simplu foc de paie

Organizatia judeteana a PNL Iasi are de ieri o noua conducere. Membrii Biroului Permanent National (BPN) al PNL au avizat numirea ca presedinte interimar al organizatiei iesene a lui Teofil Emil Balteanu, fostul secretar genaral al organizatiei. Numirea lui Balteanu este una extrem de controversata, acesta fiind propus de deputatul Dan Motreanu, pus coordonator al filialei iesene, unul dintre personajele cercetate pentru fapte de coruptie. Propunerea lui Balteanu in aceasta functie poate parea o surpriza, dar in spatele acestei decizii se ascund jocuri incredibile de culise, care au aruncat in aer intreaga filiala a PNL.

De altfel, Balteanu nu are nicio putere de decizie in partid, el fiind o simpla unealta a celor care vor sa faca listele pentru parlamentare. Cum functioneaza acest mecanism? La mijloc este Andrei Muraru, consilierul personal al presedintelui Klaus Iohannis. Acest individ a profitat de postura lui de consilier prezidential si asa se foloseste de numele sefului statului la discutiile pe care le are cu Alina Gorghiu si Vasile Blaga, liderii centrali ai PNL.

Astfel, Murarau a facut presiuni ca Balteanu sa fie pus sef la Iasi, in colaborare cu Marius Bodea, cel care a detinut sefia partidului pana recent. Care este interesul lui Andrei Muraru? Raspunsul este foarte clar: vrea sa-l impuna pe listele PNL pentru Camera Deputatilor pe fratele sau, Alexandru Muraru. Acesta este vicepresedinte la PNL Iasi si purtator de cuvant. Chit ca este unul din cei mai slabi si penibili liberali din filiala, influenta fratelui sau l-a populsat in fata. De aceste sforarii nu este strain nici Marius Bodea, cel care l-a promovat in postura de secretar general pe Emil Teofil Balteanu.

De altfel, Bodea cauta sa se numere printre liberalii care prind un loc eligibil in Parlament, tintind un loc in Senat. Pentru un alt loc in Senat se bate si actualul parlamentar Dumitru Oprea. Acesta din urma a vandut aripa PDL-ista din PNL pentru un loc in Parlament, asa ca situatia este cat se poate de clara. Deja s-a conturat care sunt cei din PNL Iasi ce vor ocupa locuri eligibile la alegerile din iarna: Marius Bodea, Costel Alexe, Alexandru Muraru si Dumitru Oprea. Cum PNL Iasi nu poate scoate mai mult de 4-5 parlamentari la alegerile din 11 decembrie, avem acum raspunsul la intrebarea: „cine l-a pus pe Emil Teofil Balteanu in fruntea PNL Iasi?”.

Numirea lui Balteanu in aceasta functie le va garanta celor 4 lideri ai PNL un loc eligibil pe listele partidului pentru scrutinul electoral de peste 3 luni. Aceasta este inca o decizie revoltatoare a conducerii PNL, care a calcat din nou in picioare orice urma de democratie interna in partid. Fara sa consulte membrii organizatiei, fara sa tina cont de protocolul de fuziune cu PDL, fara sa organizeze alegeri, Alina Gorghiu, Vasile Blaga si Dan Motreanu au impus un presedinte de forma la Iasi. Nu mai este de mirare pentru nimeni ca PNL Iasi a ajuns sa nu mai conteze pe scena politica locala, sa obtina cu greu 15-20 la suta din optiunile de vot si sa fie scena unui spectacol jenant oferit de actualii si fostii lideri.

In plus, liberalii au acumulat datorii uriase de la alegerile locale si care nu au mai fost decontate de Autoritatea Electorala Permanenta. Totul a plecat de la Marius Bodea, cel care a scos un ziar de campanie denigrator si care a fost penalizat de Biroul Electoral Judetean. Cum sumele din campanie nu au mai decontate, liberalii ieseni s-au ales cu o gaura consistenta, pe care nimeni nu o mai poate acoperi. Pentru a stabili insa vinovatul, la PNL Iasi ar trebui sa se faca un audit, iar cei care au lucrat impreuna cu Bodea sa fie trasi la raspundere. In aceste zile, la Iasi ar trebui sa ajunga Alina Gorghiu si Vasile Blaga. Ce cauta acestia la Iasi, nimeni nu stie. Este posibil ca cei doi sa vina, chipurile, pentru a bate in cuie candidaturile la parlamentare, dar si sa oficializeze noile birouri politice locale.

Citeste si:  Culisele numirii noului presedinte la PNL Iasi. Iata cine face parte din gasca liberala care a pus mana pe partid
Comentarii
Adauga un comentariu