National

Declaratii socante in dosarul Blejnar – Marta

Publicat: 09 feb. 2015
1

Audiati in dosarul „Motorina”, fostul sef al ANAF Sorin Blejnar si apropiatul sau Viorel Comanita le-au spus judecatorilor ca aveau des intalniri chiar in curtea casei lui Comanita. Mai mult, interlopii care ii calcau plagul nu ii erau cunoscuti fostului sef de la vami.

Sorin Blejnar a descris relatia pe care o avea cu Codrut Marta si Viorel Comanita, dar si cu Elan Swartzenberg. Nu a ezitat sa spuna ca erau foare apropiati si ca deseori mergeau impreuna la masa.

„Marta Codrut a fost director de cabinet, pana in septembrie a fost consilier la mine, dupa acest moment a plecat in privat. Codrut Marta si cu mine eram prieteni si am avut in vedere relatia mea de prietenie cu el atunci cand am facut numirea lui.

Dupa ce acesta a plecat in privat, relatia noastra s-a racit, nu ne mai petreceam timpul in aceleasi cercuri. Il cunosc pe Comanita Viorel, vicepresedinte ANAF si aveam o relatie de amicitie si cu acesta si se cunostea cu Marta. Am iesit in grup: Marta, Comanita, Schwartzenberg, la masa”, a declarat Sorin Blejnar.

Viorel Comanita, fostul sef de la Autoritatea Vamala, a descris un episod in care il pomeste pe Codrut Marta, care in timp ce se afla acasa la aceasta i-a cerut permisiunea sa se intalneasca cu cineva in curtea casei sale. Comanita a spus insa ca la acea vreme nu stia despre cine e vorba si ca nici nu l-a intrebat pe Codrut Marta ce a vorbit cu persoana cu care tocmai se intalnise pe proprietatea sa. Fostul sef al Vamilor avea sa afle mult mai tarziu ca Radu Nemes ii calcase pragul.

„Marta si Nemes s-au intalnit la mine in curte, nu in casa. Marta mi-a zis ca trebuie sa se intalneasca cu cineva si daca se poate sa ‎vina in curte. Eu nu stiam cu cine se intalneste”, a spus Comanita.

Sorin Blejnar si sotii Nemes au fost trimisi in judecata pentru evaziune fiscala cu produse petroliere creand un prejudiciu de peste 56 milioane euro.




Adauga un comentariu