National

Declaratii REVOLTATOARE ale ministrului Bostan la adresa profesorilor: Mergi acasa, da-ti demisia

Publicat: 28 iun. 2016
1

Ministrul Comunicatilor, Marius Bostan, face o serie de declaratii revoltatoare la adresa profesorilor, umilindu-i din nou. Ministrul Bostan este de parere ca gratuitatea sistemului educational nu ofera calitate. In opinia sa, parintii ar trebui sa plateasca pentru educatia copiilor lor, „100 de lei pe luna, nu mult, ceva simbolic, dar sa simta ca nu e gratis”.

„Eu vad parintii la scoala. Eu sunt parinte. Jumatate dintre ei nu se intereseaza, nu cer calitate profesorului. Profesorii au salarii mici. Nici in partea cealalta nu se cere calitate. Unii profesori pur si simplu isi bat joc de meseria lor si spun ca au salarii mici. Domnule, mergi acasa, da-ti demisia. Dar nu sa iti bati joc de viitorul copilului. Justificarea ca „am salariu mic” e o imbecilitate. Am salariu mic, imi dau demisia, ma apuc de alta munca daca nu imi place meseria asta. Vorbele mele poate sunt brutale. Daca fiecare parinte ar plati 100 de lei pe luna, nu mult, ceva simbolic, dar sa simta ca nu e gratis…”, a spus Bostan.

In opinia sa, gratuitatea este o reminiscenta a anilor de comunism.

„Mentalitatea comunista a fost asa: sa primesc gratis educatie. Atunci nu cer in partea cealalta la ghiseu calitate. Sa primesc gratis curent, de exemplu. Nu m-ar deranja foarte mult ca s-ar opri curentul la ora 12,00. Dupa parerea mea, orice serviciu trebuie platit intr-o forma sau alta. Pentru foarte multi parinti daca ar simti ca in fiecare luna dau ceva, o suma, ar constientiza ca nimic nu e gratis. La noi, in mentalul colectiv, a intrat prea adanc gratuitatea. Atunci nimeni nu mai intelege cum functioneaza statul de fapt. Ar trebui facute seminarii despre functionarea statului. Atunci nu ar mai veni cu cereri care sunt de neimplinit sau de nerezolvat. Spunem tot timpul „sa se dea”. Nu avem in partea cealalta „de unde”. Parerea mea este ca e o reminiscenta a celor 50 de ani de comunism”, a mai afirmat ministrul Comunicatiilor.

Acesta a precizat ca munca ar trebui legata de performanta si a subliniat ca nu este de acord cu sistemul de salarizare existent in prezent in Educatie.

„Ar trebui legata cumva munca de performanta. Eu nu sunt de acord cu sistemul de salarizare existent in acest moment (in sectorul Educatiei n.r.). Bugetul nostru nu tine (la marirea salariilor n.r.). In momentul de fata deficitul bugetar prognozat este de 3%, anul viitor este o prognoza care spune ca e undeva de 3,6%, cu toate maririle date de Parlamentul actual, care a tot dat, ceea ce inseamna posibilitatea intrarii Romaniei intr-o procedura de deficit bugetar excesiv. O marire de salarii in zona asta de Educatie nu ar provoca decat pagube pe urmatorii 2-3-5 ani, dar pagube pe care nu le mai poti recupera”, a spus Bostan.

Invatamantul gimnazial este obligatoriu si gratuit, in Romania.
Comentarii
  • Revoltator pe jumatate, daca nu chiar si mai putin. Sunt multe despus cu privire la calitatea profesorilor, a elevilor si a parintilor. Multe de spus si despre calitatea programelor, a manualelor, si despre coruptia din sistem. Cat despre asa-zisele performante ale profesorilor, criteriile sunt toxice: olimpiade, concursuri, admiteri si examene fortate (clasa a 2-a, a 5-a) care focalizeaza atentia si preocuparea pe varfuri, lasand marea masa a „invatamantului de masa” intr-un stralucit analfabetism functional. Salariile mari nu sunt panaceu.

  • Domnule Bostan, aveti dreptate! Nici ministri nu sunt performanti!! Unul dintre ei sunteti dumneavoastra! Ce ati facut d-voastra pana acum? Cu ce ati ajutat romaniii sa o duca mai bine? Din fotoliu de ministru viata este frumoasa: salariu frumusel, masina de serviciu si alte facilitati!! E frumos si este convenabil sa platesti 100 de lei pentru educatie!! Dar dumneavoastra nu va uitati in jurul dumneavoatra? Marea majoritate a romanilor sunt saraci, domnule! Pentru voi, care va descurcati si sunteti ministri este usor! Uitati ca sunteti pusi acolo sa aduceti prosperitate poporului! Cand aveti portofelul plin incepeti sa dati sfaturi!! Felicitari!!

    • Oamenii de rand nu au dreptul la pareri, nu-i asculta nimeni; oamenii bogati si cu functii nu au dreptul la pareri, toata lumea ii huiduie. Exista un dram de adevar in parerile tutror, dar intoleranta te face orb, surd si opac. Atunci cum sa mai cauti solutii?

  • Asemenea excremente ne conduc,fara gram de competenta profesionala ,care ne decid viitorul copiilor nostri. Suntem slabi, nu avem curaj sa-i infruntam …

  • Infruntati-va pe voi insiva, infruntati-va slabiciunile care v-au adus in aceasta situatie si pe care vi le perpetuati, vi le alintati si despre care ati ajuns sa credeti ca va justifica orice atac, inainte chiar de a citi cu atentie si de a judeca ceea ce cititi (analfabetism functional). Desigur ca in loc de argumentele pe care nu vi le permite IQ-ul, recurgeti la insulte: asadar infruntati-va, dar nu va apropiati prea mult de fiinta dvs. interioara, s-ar putea sa nu suportati miasma!

  • Pai si nu are dreptate omul? Spuneti-mi un elev care nu ia meditatii ca sa treaca Bacalaureatul. De ce? Pentru ca la scoala face ” zero” cu profa de romana, sau la mate. Iar apoi iti iei meditatii pe bani grei, ca e 60-80 de lei sedinta si asta pe luna te duce la 250-320 de lei pe luna. La o materie. Si daca mai iei si la mate, te duce la 500 pe luna. Omul a fost decent cu 100 de lei pe luna. IPOCRITILOR!

Adauga un comentariu