National

Declaratie soc al lui Stelian Fuia – Toti mancam produse modificate genetic

Publicat: 06 mai 2012
1

Toti mancam produse modificate genetic astazi, chiar daca stim sau nu stim, iar 90% din productia de soia din lume este modificata genetic, a declarat ministrul demis al Agriculturii, Stelian Fuia, la emisiunea „Dupa 20 de ani”, difuzata duminica la Pro TV.

„Toti mancam produse modificate genetic astazi, chiar daca stim sau nu stim. Deci toti mancam la ora actuala. Circa 90% din productia de soia din lume este modificata genetic”, a spus Fuia.

El a afirmat ca pana si ciocolata are in compozitie produse obtinute din organisme modificate genetic.

Ministrul a mai spus ca institutiile statului ar trebui sa controleze daca pe ambalajele produselor scrie sau nu daca acestea au componente modificate genetic. „Avem o legislatie care obliga clar ca pe eticheta sa scrie daca produsul contine organisme modificate genetic”, a afirmat Fuia.

El nu a putut preciza daca a vazut pe piata romaneasca produse pe care sa scrie ca au in compozitie OMG.

„Romania a avut o experienta cu aceste culturi modificate genetic, indeosebi cu soia, si in acel moment suprafata a crescut foarte mult. Astazi Romania mai cultiva suprafete foarte mici. Cred anul acesta mai mult de 300 de hectare de porumb modicat genetic nu se cultiva in Romania. La nivel european exista o intreaga dezbatere si Romania va sta in acest cadru european in ceea ce priveste acceptarea culturilor modificate genetic. Eu in trecut am lucrat pentru o corporatie profund implicata in acest fenomen. E un lucru cu care ma mandresc, am fost unul dintre oamenii care au lucrat intr-un astfel de proiect”, a adaugat ministrul demis al Agriculturii.

Sursa: gandul.info
Adauga un comentariu