National

Declaratie-bomba a lui Calin Popescu Tariceanu la adresa Alinei Gorghiu

Publicat: 27 sept. 2016
1

Calin Popescu Tariceanu, copresedintele ALDE, ii cere presedintelui Klaus Iohannis sa spuna transant care va fi optiunea sa privind nominalizarea unui premier dupa alegerile din decembrie, in contextul in care Alina Gorghiu, copresedintele PNL, a spus ca isi doreste ca partidul sau, eventual intr-o alianta cu USR, sa fie cel care va nominaliza premierul, chiar daca este clar ca PNL nu va avea peste 51% dintre mandatele parlamentare.

”Doamna Gorghiu vrea sa asigure prezenta la guvernare a PNL, chiar daca pierde alegerile, cu sprijinul presedintelui” crede Calin Popescu Tariceanu, care a cerut garantii publice de la presedintele Iohannis, ca nominalizarea pentru premier va fi cea a partidului care formeaza o majoritate.

Jurnalistul Sorin Rosca Stanescu este de parere ca presedintele Iohannis ar trebui sa adopte o pozitie cat se poate de transparenta in aceasta chestiune.

”Doamna Gorghiu transpira pentru a reusi sa ajunga la puterea executiva. Punctele ei de vedere ar putea fi legitime din aceasta perspectiva. Eu ii sugerez presedintelui Iohannis ca ar fi bine, ca in modul cel mai transparent, sa spuna de acum ce optiune va avea, daca un partid, indiferent care ar fi el, ar putea realiza dupa alegeri o majoritate, cui va da domnia sa puterea. Acestui grup de partide care vor avea insumate peste 50%, sau unui partid, indiferent care ar fi el, cu un punctaj sub 50%. Asta ar fi bine sa lamureasca, cetatenii sa stie daca se mai duc la vot sau nu” a spus Sorin Rosca Stanescu, marti, la ”100 de minute”.

Intrebat de un jurnalist, marti, dupa sedinta CSAT, daca ii ofera public aceste garantii lui Calin Popescu Tariceanu, Klaus Iohannis a raspuns ca lui personal nu are de ce sa-i ofere garantii.

”Domnului Tariceanu n-am ce garantii sa-i dau, dar romanilor le-am dat garantii cand am depus juramantul, ca voi respecta legile si voi face ceea ce e mai bine pentru tara” a spus Klaus Iohannis.
Comentarii
Adauga un comentariu