Actualitate

Decizie trasnet la Tribunal! Unul dintre cei mai cunoscuti avocati din Iasi a fost eliberat aseara!

Publicat: 27 ian. 2016
1

@ Aseara, avocatul Toni Baltag a iesit din spatele gratiilor, dupa ce a fost condamnat in anul 2014, alaturi de fostul prefect Radu Priscacaru @ Judecatorii au admis cererea de eliberare conditionata formulata de Baltag

Ieri dupa-amiaza, avocatul Toni Baltag a iesit din penitenciar, dupa o decizie a judecatorilor de la Tribunalul Iasi. Este o decizie corecta, dupa o serie de hotarari controversate luate impotriva acestuia. Toni Baltag a intrat in acest dosar in mod cu totul involuntar, iar faptele pentru care a fost condamnat sunt discutabile. Practic, el nu a facut decat sa apere in mod corect si legal interesele clientului sau, intr-un litigiu civil. Toni Baltag a fost condamnat in vara anului 2014, la executarea unei pedepse de trei ani de inchisoare pentru complicitate la luare de mita. Trebuie mentionat ca, in prima instanta acesta fusese achitat de judecatorii de la Curtea de Apel Iasi. A fost condamnat de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in faza de recurs a procesului.

Avocatul Toni Baltag este cunoscut ca un tip corect, neimplicat in scandaluri, care n-ar fi meritat sa ajunga niciodata in aceasta situatie. A iesit inainte de termen, pentru ca instanta de judecata i-a aprobat o cerere de eliberare conditionata. Dupa decizia Judecatoriei, procurorii au contestat solutia. Ieri, cererea de eliberarere conditionata s-a judecat in mod definitiv si Toni Baltag a fost eliberat. In acest dosar, fostul prefect Radu Prisacaru a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu executare si in prezent se afla la penitenciarul Vaslui. Pe 17 august 2006, denuntatorul din acest dosar a mers la DNA si a formulat o plangerea impotriva lui Radu Prisacaru, in care arata ca i s-au pretins 3 hectare teren pentru a-i fi retrocedata o suprafata de 16 hectare. Astfel, la data de 26 iulie 2006, denuntatorul, aflandu-se impreuna cu familia in concediu, a fost contactat telefonic de catre Toni Baltag, care i-a comunicat ca, in sedinta Comisiei judetene de fond funciar din ziua respectiva, a fost validat pe o suprafata de 16 hectare, care urma sa fie retrocedata catre sotia acestuia.

„Cu acelasi prilej, Toni Baltag a precizat ca Radu Prisacaru, presedintele Comisiei Judetene, a mentionat cu ocazia unei discutii purtate in biroul sau ca, hotararea va ramane asupra sa pana la rezolvarea unei «probleme», pretinzandu-i expres inculpatului Toni Baltag, ca reprezentant al intereselor familiei denuntatorului, remiterea cu titlu gratuit a unei suprafete de 3 hectare din cele 16”, se arata in rechizitoriu. Documentul mai arata ca, in aceeasi zi, Toni Baltag s-a dus sa vorbeasca cu prefectul Prisacaru, la sugestia lui Flavius Ionita.
Comentarii
Adauga un comentariu