Actualitate

Decizie soc la Tribunalul Iasi! Adomnitei a evadat din apartamentul sau luxos

Publicat: 19 iun. 2015
1

@ O decizie luata ieri de judecatori a schimbat total soarta unor persoane din Iasi @ Masura impusa de magistratii ieseni a surprins pe toata lumea @ Aceasta decizie l-a vizat direct pe presedintele suspendat al Consiliului Judetean Iasi @ Cristian Adomnitei a depus cererea de revocare a masurii arestului la domiciliu doar dupa ce jurnalistii de la BUNå ZIUA IASI au publicat un material de presa prin care au explicat efectele unei decizii a Curtii Constitutionale

Decizie bomba luata ieri de magistratii de la Tribunalul Iasi. Nimeni nu se astepta ca totul sa se intample atat de repede. Decizia a schimbat radical lucrurile, iar precedentul creat la Iasi poate aduce o sumedenie de urmari. Liberalul Cristian Adomnitei a reusit pentru moment sa scape de arestul la domiciliu in care s-a aflat mai bine de o luna de zile. Magistratii de la Tribunalul Iasi au dispus ieri inlocuirea arestului la domiciliu cu masura controlului judiciar, in urma unei solicitari venite din partea avocatilor acestuia. Adomnitei a beneficiat de decizia luata recent de Curtea Constitutionala care a dispus ca masura arestului la domiciliu pe termen nelimitat nu este constitutionala. Adomnitei primise deja pentru a doua luna la rand arest la domiciliu, iar avocatii sai au incercat sa profite de decizia Curtii Constitutionale si au solicitat magistratilor de la Tribunal sa revoce aceasta masura.

Citeste si: EXPLOZIV! Situatie fara precedent in istoria Iasului! Cristian Adomnitei a fost arestat aseara! FOTO

Ieri, dupa aproape o ora de audieri, magistratii au decis sa inlocuiasca arestul la domiciliu cu masura controlului judiciar. Decizia nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs in termen de 48 de ore. Practic, la inceputul saptamanii viitoare, Adomnitei se poate afla in fata judecatorilor de la Curtea de Apel ce pot judeca contestatia depusa de procurori. Desi a beneficiat de o decizie favorabila, Cristian Adomnitei a refuzat sa faca vreun comentariu in legatura cu aceasta tema.

Citeste si: IASUL, ARUNCAT IN AER! Cine ar fi crezut asa ceva! Elena Udrea ii scapa de arest pe Nichita si Adomnitei!

„La revedere, domnilor!”, a mentionat acesta la iesirea de la Tribunal. Chiar daca a scapat de arestul la domiciliu, Adomnitei nu a fost multumit. Avocatii acestuia ar vrea sa-l vada pe liberal in libertate totala, fara a mai fi plasat sub control judiciar. „In viziunea in care se confirma situatia ca s-a inlocuit masura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar, putem spune ca este o cale de mijloc. Cu toate acestea, consideram ca se impunea ca masura arestului la domiciliu sa fie inlocuita cu cea privind libertatea totala. Analizam posibilitatea de a depune o contestatie in acest sens”, a mentionat Eduard Boz, unul din avocatii lui Cristian Adomnitei.

Chiar daca nu se mai afla in arest la domiciliu, Adomnitei nu se poate bucura pe deplin. Judecatorii nu i-au permis insa acestuia sa se intoarca la Consiliul Judetean, astfel incat Cristian Adomnitei ramane in continuare suspendat din functie. Aceasta decizie nu a fost tocmai pe placul liberalului, care a sperat pana in ultima clipa ca poate reveni pe functia de presedinte.

Panica la CJ: s-a pus sechestru pe avere

Procurorii anticoruptie au chemat ieri la sediul DNA mai multe persoane de la Consiliul Judetean Iasi pentru a cere noi explicatii cu privire la contractul incheiat intre institutie si firma Laser Co SRL. O parte din acestia s-au ales cu sechestru asigurator pe avere pana la recuperarea prejudiciului. Printre cei care s-au ales cu aceasta masura se numara si Victor Chirila, actual vicepresedinte al Consiliului Judetean Iasi, unul din cei care au semnat actele premergatoare contractului la vremea respectiva. Pe langa Chirila au mai primit sechestru asigurator Carmen Irimescu si Teodora Jinga, aflate in continuare in arest la domiciliu, si Letitia Popa, administratorul Laser Co SRL, de asemenea aflata in arest la domiciliu. Si alti functionari din Consiliul Judetean care au semnat de-a lungul timpului actele din contract s-au ales cu aceasta masura. „Toti cei care au semnat documente in acest contract s-au ales cu sechestru asigurator pana la recuperarea prejudiciului. Eu nu imi fac probleme, nu am gresit cu absolut nimic. In plus, cei de la Laser Co au mentionat ca vor veni ei cu banii pentru a acoperi prejudiciul. De altfel, o parte din fonduri au fost deja platite”, a mentionat Victor Chirila, vicepresedintele Consiliului Judetean Iasi. Laser CO SRL a livrat la CJ o parte din produsele lipsa, astfel incat in prezent prejudiciul a ramas doar in privinta penalitatilor. 
Comentarii
 • Frate doar nevastasa lucreaza la Judecatorie din Iasi.La ce te asteptai,procesele alealalte sunt pentru prosti. El a furat altii platesc.

  • Daca avea nevasta lui vreo importanta in acest dosar crezi ca mai primea de doua ori arest la domiciliu? Si panala urma, ce a facut Adomnitei, ca nu pricep? El este acuzat ca a furat si Chirila plateste? Nu cumva s-au facut lucruri fara ca el sa stie si plateste pentru ca este normal ca si conducatorul institutiei sa plateasca, cel putin pana se demonstreaza cum au stat lucrurile in realitate?

  • Frate…..
   dar ce-ti mai place sa ai grija p.lii altuia.
   Ce treaba are nevasta=sa sau oricine din justitie atata timp cat exista o decizie a Curtii Constitutionale care spune clar ca e neconstitutional acel articol care nu specifica perioada de arest la domiciliu.
   Si ce-ai fi vrut ca sa se simta inteligentza ta bine? Sa spuna adomnitei,nu,multumesc,nu ma intereseaza ce zice Curtea Constitutionala.
   Hai siktir.

Adauga un comentariu