Actualitate

Decizie soc la Tribunal! Decanul Facultatii de Medicina a fost repus in functie de judecatori!

Publicat: 21 apr. 2015
1

@ Dupa ce a trait in suspans si emotie timp de cateva luni, decanul Facultatii de Medicina Generala a primit o veste extraordinara din partea judecatorilor @ Doina Azoicai va putea sa paraseasca Iasul si sa-si exercite functia de decan @ Astazi, un alt acuzat din dosar va afla daca scapa de interdictiile procurorilor

Magistratii de la Tribunalul Iasi au decis in urma cu doua zile sa o repuna in functie pe prof. Doina Azoicai, decanul Facultatii de Medicina Generala din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Gr.T. Popa. Acesta si-a pierdut atributiile de decan in urma unei decizii luate de procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Iasi. A treia zi de Pasti, Doina Azoicai a depus o cerere la instanta de judecata prin care a solicitat sa-i fie ridicate interdictiile impuse de procurori, printre care si cea care priveste exercitarea functiei de decan. De asemenea, Doina Azoicai nu avea posibilitatea sa paraseasca Iasul pe perioada acestui control judiciar impus de procurorii de la DNA.

Acum, dupa decizia judecatorilor, toate interdictiile au fost ridicate. Singura problema este aceea ca verdictul dat de judecatorii de la Tribunalul Iasi nu este definitiv. In scurt timp, va incepe batalia pentru functia de rector al UMF Iasi, iar Doina Azoicai este in carti pentru acest post. Informatiile primite de procurori in prima faza erau acelea ca Doina Azoicai urmeaza sa primeasca o spaga de 2.000 euro pentru a ajuta un student marocan sa se inscrie la facultate, desi termenul limita pentru a face acest lucru expirase. Cel de la care ar fi pornit totul este Agha Romeen, medic oftalmolog si cadru universitar la UMF Iasi. Acesta i-ar fi cerut lui Houssine El Haizoun suma de 2.000 euro pentru a-i inscrie fiul celui din urma la UMF.

Aceasta suma a fost ceruta in perioada 20 octombrie – 21 noiembrie 2014. Agha Romeen ar fi promis ca poate obtine inclusiv o scrisoare de acceptanta din partea Ministerului Educatiei pentru inscrierea tanarului la facultate. In cele din urma, dupa ce lucrurile s-au rezolvat, Doina Azoicai a primit o tava placata cu argint din partea tatalui tanarului inscris la facultate. Cadoul a fost trimis prin posta si primit de o secretara de la facultate.

„În ordonantele de dispunere a controlului judiciar, procurorii au retinut urmatoarele: in ziua de 22 noiembrie 2014, prin intermediul lui Agha Romeen si al altor persoane, inculpata Azoicai Doina a primit de la inculpatul Haizoun El Houssine o tava placata cu argint, potrivit inscriptiei existente pe aceasta si un ceainic (posibil tot din argint), drept rasplata pentru faptul ca, anterior, acceptase, în exercitarea atributiilor ce îi reveneau, în calitate de decan al Facultatii de Medicina Generala Iasi, înscrierea în cadrul acestei institutii a fiului inculpatului Haizoun El Houssine”, au precizat procurorii de la DNA Iasi. Haizoun El Houssine a formulat si el cerere de ridicare a controlului judiciar. Astazi ar trebui sa fie judecata aceasta cerere.
Adauga un comentariu