Eveniment-Social

Decizie soc in politica ieseana. Doi parlamentari cunoscuti au fost dati afara din partid

Publicat: 03 dec. 2014
1

@ Doi demnitari ieseni au fost scosi pe usa din dos a partidului pe care l-au reprezentat in Parlamentul Romaniei @ Cei doi nu s-au mai implicat in activitatea politica a formatiunii si au ajuns sa iasa cu o serie de declaratii impotriva conducerii organizatiei, fiind intr-un final exclusi de conducerea centrala

Excluderi surprinzatoare din structurile unei formatiuni politice iesene. Deputatul Partidului Poporului Dan Diaconescu (PP-DD) Daniel Oajdea, presedinte al organizatiei municipale, a fost exclus din formatiunea parlamentara deoarece nu s-a mai implicat in ultimii ani in activitatile organizatiei. Oajdea a fost ales deputat de Dacia – Alexandru in 2012 pe listele PP-DD, insa de atunci nu a mai fost vazut pe la partid. Reprezentantii filialei judetene i-au reprosat lui Oajdea faptul ca si-a urmarit doar interesele personale.

„Daniel Oajdea nu si-a urmarit decat interesele personale, pentru ca dupa alegerile din 2012 dumnealui nu a mai fost activ deloc. Regret faptul ca am ajuns in situatia in care oamenii sa ma intrebe pe mine despre parlamentarii de Iasi. Vorbesc de faptul ca si-au tradat electoratul, caruia i-a intors spatele inca de acum doi ani de zile. PP-DD a mai trecut prin cateva acte electorale la care ei nu si-au mai facut simtita prezenta. Totodata, prin faptele lor au dus partidul de la 15 la suta la 5 la suta. Au avut parte de privilegii, iar dumnealor nu s-au implicat deloc in activitatea politica a partidului”, a spus Alin Aivanoaei, presedintele organizatiei judetene a PP-DD Iasi.

De altfel, Daniel Oajdea nu se afla la prima excludere dintr-un partid. In urma cu cativa ani, Oajdea a plecat pe usa din dos de la PDL, dupa ce s-a pozitionat impotriva conducerii de la acea vreme. Daniel Oajdea a ajuns ulterior la PP-DD pe listele caruia a fost ales in anul 2012 ca deputat. Oajdea nu este insa singurul parlamentar iesean care a fost dat afara din partidul lui Dan Diaconescu. Si Tudor Ciuhodaru, in prezent deputat de Barlad, a fost scos din partid, acestuia reprosandu-i-se declaratiile facute impotriva formatiunii. Cu toate acestea, Tudor Ciuhodaru sustine ca va ramane alaturi de colegii lui din Parlament si a adus o serie de acuzatii conducerii centrale a partidului.

„Asa-zisii lideri ai PP-DD au uitat ca pestele de la cap se impute. Sunt exclusi tocmai cei care au adus castig pentru partid. Oricum, grupul parlamentar ramane acelasi. Noi suntem alesi de popor si vom continua sa lucram la fel. Vad ca e la moda în mai multe partide sa se gaseasca vinovatii pentru esec oriunde in alta parte, dar nu la vârf”, a mentionat Tudor Ciuhodaru.

Pe langa cei doi, din partid au fost exclusi si alti parlamentari care s-au aliat impotriva conducerii centrale. Printre acestia se numara si senatorul de Botosani Liliana Minca. In locul acesteia, la conducerea organizatiei din judetul vecin va fi instalat ca interimar Alin Aivanoaei, presedintele filialei de la Iasi.
Comentarii
Adauga un comentariu