Local

Decizie soc in dosarul lui Nichita! Un afacerist cu greutate a fost eliberat din arest, dupa ce a colaborat!

Publicat: 19 ian. 2016
1

@ Judecatorii au dispus eliberarea lui Tiberiu Urdareanu, dupa ce a acceptat sa spuna ca i-a dat spaga primarului Gheorghe Nichita @ Lui Nichita, judecatorii i-au prelungit arestul preventiv

Ieri, judecatorii de la Tribunalul Bucuresti au publicat hotararea prin care au decis sa-l elibereze din arestul la domiciliu pe Tiberiu Urdareanu, presedintele Grupului de firme UTI. Acesta a acceptat sa colaboreze cu procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), inca de la inceputul anchetei. In urma cu doua zile, Tiberiu Urdareanu a fost adus in fata judecatorilor, pentru prelungirea arestului la domiciliu. In aceeasi boxa s-a aflat si Gheorghe Nichita. Acesta din urma a fost adus in catuse in fata instantei de judecata, pentru prelungirea arestului preventiv.

In acest context, pentru Nichita a fost prelungit arestul preventiv, iar pentru Tiberiu Urdareanu a fost luata decizia de a-i inlocui arestul la domiciliu cu masura controlului judiciar. Acuzatiile din dosar se refera la faptul ca firma UTI Grup i-ar fi dat mita lui Gheorghe Nichita, in special prin intermediari, oameni de afaceri si o firma din Iasi, pentru a se asigura ca nu va avea probleme in implementarea proiectului «Sistem de Management de Trafic în Municipiul Iasi». Este vorba despre „semafoarele inteligente”, care in ultima perioada au facut un cosmar din traficul rutier in municipiul Iasi. Potrivit procurorilor DNA, Nichita ar fi urmat sa primeasca de la firma UTI Grup o spaga de aproape 1,5 milioane euro. Mai exact, procurorii sustin ca a cerut 10 la suta din valoarea unui contract de 69.614.309 lei. Mai exact, din aceasta suma, Gheorghe Nichita ar fi trebuit sa primeasca 6,9 milioane lei, adica aproximativ 1,5 milioane euro. Din aceasta suma, Nichita a incasat propriu-zis suma de 3.693.710 lei, aproximativ jumatate din total. Cea mai mare parte din acesti bani a fost gasita in conturile firmei SC Information Business Consulting (IBC).

„În rechizitoriul întocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt: in vara anului 2013, în contextul implementarii proiectului «Sistem de Management de Trafic în Municipiul Iasi», care privea fluidizarea traficului rutier si pietonal, precum si scaderea gradului de poluare, finantat din fonduri europene, inculpatul Nichita Gheorghe, în calitate de primar al municipiului Iasi, cu intentie, a pretins, în mod direct, inculpatului Mardarasevici Gabriel si în mod indirect, inculpatului Urdareanu Tiberiu, un procent de zece la suta din valoarea contractului, pentru a agrea câstigarea licitatiei de catre asocierea UTI – IBC si semnarea contractului respectiv, în valoare de 69.614.309 lei (fara TVA), precum si pentru asigurarea derularii acestuia în bune conditii”, au declarat procurorii de la DNA.
Comentarii
  • De unde stiu de exemplu ca lucrarea nu costa numai 30 mil.lei?Atunci ar rezulta ca omul de afaceri si-a insusit diferenta pana la 69.mil- spaga si costul lucrarii.Cel care a luat mai mult scapa mai ieftin cu pedeapsa.Astia sunt oamenii de afaceri, care isi desfasoara activitatile numai pe langa institutiile statului,ca de altceva nu sunt in stare.

  • Era o gagicuta care se dadea tinerica,dar era cam trecuta,NIMIGEANU GEANINA, care se lauda tot timpul cu ce trecere avea la Mardarasevici. Asta stie multe .

  • Si cu privatizarea CET – DALKIA cum ramine ? sau DNA-ul a primit ordin sa puna batista pe tambal pentru ca la Dalkia si la primaria Iasi se pare ca beleaua e si mai mare …

  • Pe mamaita Geanina ,o cunoastem. O trimitea M sa faca cartile. Tipa era priceputa in toate….cele. Se imbraca strident,fusta scurta,smacsuri si mergea la domni de varsta a treia.

  • lati-l in pace pe omul de afaceri iesean ,ca oricum nichita e principalul vinovat ,cum draca sa faca oamenii afaceri in iasi cand statea nemernicul de primar cu paru pe ei?

Adauga un comentariu