Eveniment-Social

Decizie SOC! Guvernul lasa pe drumuri 7 familii iesene

Publicat: 28 sept. 2015
1

Familiile din satul Lunca Cetatuii, comuna Ciurea, ramase fara locuinta in urma unei explozii, risca sa ajunga pe drumuri. Desi s-a incercat obtinerea unor fonduri de la stat pentru constructia unui nou imobil, lucrurile s-au schimbat radical. Proiectul de Hotarare de Guvern nu poate fi adoptat, pentru ca familiile respective si proprietarul initial al imobilului afectat nu aveau asigurare. Astfel, Guvernul nu poate deconta lucrarile, pentru ca legea interzice acest lucru.

„Noi am ales solutia reconstruirii imobilului pentru cele sapte familii. Am propus mobilizarea fondurilor publice, dar din pacate acest lucru nu mai este posibil din cauza legii asigurarilor de locuinte. Cine nu si-a asigurat locuinta, nu poate beneficia de fonduri de la stat pentru reparatii. Nu am putut obtine avizele si astfel, ne-a ramas o singura solutie pentru ajutorarea celor sapte familii. Vom deschide o campanie publica de sprijinire si de aceea am incheiat un protocol cu breasla construtorilor ieseni, iar ei au fost de acord”, a spus prefectul Dan Carlan. In primavara acestui an, o explozie provenita in urma unor scapari de gaze a facut ca mai multe familii sa-si piarda agoniseala de o viata si sa ramana pe drumuri.

„Vom face un parteneriat intre Institutia Prefectului, Primaria Ciurea, breasla constructorilor si o fundatie din localitate, sa vedem ce putem face pentru a finaliza proiectul si pentru a putea ajuta aceste familii napastuite”, a adaugat prefectul judetului Iasi.
Adauga un comentariu