Actualitate

Decizie soc a procurorilor DNA Iasi! Constantin Adascalitei a fost pus sub control judiciar!

Publicat: 15 mai 2015
1

@ Ieri dupa-amiaza, procurorii de la DNA Iasi au facut un anunt bomba: l-au pus sub acuzare pe deputatul Constantin Adascalitei @ Timp de 60 de zile nu mai are voie sa iasa din tara si nici sa intre in sediile firmelor sale @ „În perioada august – decembrie 2014, în contextul în care una dintre firmele controlate de inculpatul Adascalitei Constantin facea obiectul unui proces civil, acesta a contactat mai multi reprezentanti ai beneficiarilor unor contracte de prestari servicii, pentru a negocia încheierea acestor acorduri cu o alta firma administrata, în fapt, tot de inculpat”, au spus procurorii

Ieri, procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) Iasi au decis sa-l puna sub acuzare pe Constantin Adascalitei, deputat in Parlamentul Romaniei. Saptamana trecuta, Constantin Adascalitei a mai primit o veste proasta din partea lucratorilor de la Agentia Nationala de Integritate (ANI). Acestia din urma au constatat ca Adascalitei s-a aflat in incompatibilitate in perioada in care a ocupat functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean Iasi si au cerut sa fie exclus din Parlament. Acum, procurorii l-au pus sub acuzare pentru doua infractiuni: efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia si folosirea cu rea-credinta a bunurilor sau creditului de care se bucura societatea. Pentru cele doua infractiuni, procurorii i-au impus masura controlului judiciar pentru 60 de zile, pentru perioada 15 mai 2015/13 iulie 2015.

Tot acest dosar pleaca de la o cearta a lui Constantin Adascalitei cu fratele lui Elan Schwartzenberg. Adascalitei si Schwartzenberg sunt asociati cu parti egale in firma SC IGS SRL. Dupa ce Schwartzenberg a fugit din tara din cauza unor dosare penale mai vechi, in firma a ramas fratele sau Fabian Schwartzenberg si in acest context au inceput neintelegerile. Adascalitei a fost reclamat peste tot. Procurorii sustin ca in incercarea de a iesi din IGS, Adascalitei a ajuns sa comita cele doua infractiuni. Acesta ar fi infiintat o noua firma la care a trecut ca actionar o ruda de-a sa, dupa care i-a sunat pe clientii firmei IGS SRL pentru a le spune sa treaca pe firma nou-infiintata.

„În perioada august – decembrie 2014, în contextul în care una dintre firmele controlate de inculpatul Adascalitei Constantin facea obiectul unui proces civil, acesta a contactat mai multi reprezentanti ai beneficiarilor unor contracte de prestari servicii, pentru a negocia încheierea acestor acorduri cu o alta firma administrata, în fapt, tot de inculpat. De asemenea, obiectul negocierii l-a constituit si facturarea si achitarea, în numerar, catre inculpatul Adascalitei Constantin sau catre persoane apropiate acestuia, a datoriilor pe care diversi beneficiari le aveau fata de firma în litigiu„, se arata intr-un comunicat de presa al procurorilor.

Dosar realizat cu ajutorul SRI

Oamenii legii mai sustin ca acesta a folosit cu rea-credinta bunurile si creditul obtinut pe firma SC IGS SRL. „În perioada iulie – decembrie 2014, inculpatul Adascalitei Constantin a folosit cu rea-credinta bunurile si creditul aceleiasi firme aflate în litigiu, într-un scop contrar intereselor acesteia, urmarind, totodata, sa favorizeze alte societati la care acesta avea interese direct sau indirect”, au completat procurorii. In perioada celor 60 de zile de control judiciar, Adascalitei nu are voie sa iasa din tara si nu poate lua legatura cu martorii din dosar. Peste toate acestea, nici nu are voie sa mai intre in sediile celor doua firme. „Inculpatului Adascalitei Constantin i s-a atras atentia ca, în caz de încalcare cu rea-credinta a obligatiilor care-i revin, masura controlului judiciar se poate înlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive. În cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informatii”, au conchis procurorii.

In replica, deputatul Constantin Adascalitei spune ca este victima familiei Schwartzenberg si a interpusilor acestora. „Familia Schwartzenberg, prin interpusi, care sunt cercetati in dosare penale de milioane de euro, pentru evaziune fiscala isi permit sa ma acuze pe mine ca la legea societatilor comerciale nu stiu ce am facut. Eu am facut solicitare la DNA ca sa studiez dosarul pentru a putea da o declaratie, ulterior, in cunostinta de cauza pe aceasta speta”.
Adauga un comentariu