Actualitate

Decizie radicala. Schimbari importante in cele mai circulate intersectii din Iasi

Publicat: 18 ian. 2016
1

Municipalitatea ieseana urmeaza sa puna in aplicare cateva noi masuri in traficul din oras. Primarul Mihai Chirica a aratat ca reprezentantii institutiei vor pune in aplicare aceste masuri pentru fluidizarea traficului rutier, vizate fiind mai multe intersectii circulate din municipiu.

„Dimineata am avut o monitorizare a transportului public de calatori. Am monitorizat traseele 41, 9 si 44, incepand cu ora 7:00 dimineata, chiar atunci cand incep primii elevi sa plece spre scoala. A functionat totul bine, am intensificat frecventa intre orele 7:15 si 7:30, cand am cerut sa se plece intr-un ritm mai sustinut din capatul traseului CUG. Facem o analiza si la intersectia Moara 1 Mai. Solutia va fi dezbatuta in Comisia de Circulatie si urmeaza sa fie pusa in practica. Avem in vedere cateva masuri de fluidizare a traficului ce vor presupune reintroducerea virajelor de dreapta pe verde intermitent pe strazile Independentei cu George Enescu, interesectia Cotnari, intersectia Primaverii cu Calea Chisinaului si Nicole Iorga cu Bulvardul Socola. Avem in vedere si intersectia de la Podu de Fier”, a mentionat primarul Mihai Chirica. Acesta a aratat si ca va fi o schimbare si in zona Statia Padurii.

„Trebuie sa avem in vedere si tronsonul cuprins intre Statia Padurii si Podu de Fier. Acolo, dintr-o masura pe care nu am inteles-o, a aparut oprirea interzisa pe toata lungimea strazii. Nu, oprirea interzisa a fost doar in dreptul intersectiilor si a trecerilor de pietoni, pentru a permite elemente de vizibilitate si siguranta. In rest, vom permite parcarea in lungul strazii, longitudinal, cu indicatoarele specifice. Decizia va fi aplicata pe ambele sensuri. Haosul din saptamana trecuta a fost motivat de restartarile semafoarelor fara a urmari elementele de trafic. In Podu Ros se va propune un timp de semaforizare. Acea intersectie trebuie monitorizata cu agenti de circulatie pe tot parcursul zilei, pentru ca e aglomeratie tot timpul in zona”, a adaugat primarul Mihai Chirica.
Comentarii
  • Eu nu cred ca ati monitorizat linia 44 dupa cum scrie in articol ,ca daca faceati acest lucru sigur s-ar mai fi suplimentat autobuze pe acest traseu infect .M-am saturat sa stau zilnic sa astept 20-25 min pana vine o relicva de autobuz.Aloooo domnul Chirica faceti controale inopinante , nu cu tot alaiul dupa dumneavoastra,ca asa cei responsabili de transportul public scot toate autobuzele din garaj si vin la un interval de 2 min.

Adauga un comentariu