Local

Decizie neasteptata la Inalta Curte! Aseara a fost arestat preventiv, pentru coruptie, un profesor iesean!

Publicat: 14 iun. 2016
1

@ Desi in prima faza, judecatorii de la Curtea de Apel Iasi l-au lasat in arest la domiciliu, ieri seara, Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a trimis in spatele gratiilor pe Dan Druga, prodecanul Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Petre Andrei

Ieri seara, judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au admis contestatia formulata de procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Iasi si au decis arestarea preventiva a lui Florin Dan Druga, prodecan al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Petre Andrei din Iasi si titularul cursului la disciplinele Teoria Generala a Dreptului si Drept Penal. Acesta este acuzat de luare de mita. In prima faza, judecatorii de la Curtea de Apel Iasi au respins cererea procurorilor de arestare preventiva a lui Dan Druga si au decis ca acesta sa fie arestat la domiciliul. Fusese arestat preventiv doar Dan Melinte, intermediarul presupusei spagi.

Procurorii de la DNA Iasi sustin ca profesorul ar fi cerut spaga unui student, pentru a-l inscrie direct in anul trei la facultate, fara sa mai sustina examenele. Este foarte posibil ca banii ceruti sa reprezinte taxele de scolarizare, nu mita. Asta pentru ca pare a fi o suma exagerat de mare.

„In perioada decembrie 2015 – 3 iunie 2016, inculpatul Druga Dan-Florin, în calitate de prodecan al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii „Petre Andrei” din Iasi si titular de curs la disciplinele Teoria Generala a Dreptului si Drept Penal, prin intermediul inculpatului Melinte Dan, a pretins de la un student suma de 18.900 lei, în vederea înscrierii în anul al 3-lea de studii, la unitatea de învatamânt respectiva. Înscrierea studentului urma sa se realizeze în conditiile în care acesta din urma nu a sustinut în fapt examenele aferente anilor anteriori de studii, nu s-a prezentat la cursurile obligatorii si nu a achitat taxele de scolarizare la termenele prevazute în Regulamentul Universitatii „Petre Andrei” din Iasi”, au precizat procurorii de la DNA Iasi.

Acestia mai sustin ca intermediarul trebuia sa primeasca suma de 3.500 lei. „În acest context, la data de 06 iunie 2016, inculpatul Druga Dan – Florin a primit cu titlu de mita, de la studentul respectiv, suma de 19.000 lei, din care, pentru «ajutorul» acordat, a remis ulterior inculpatului Melinte Dan 3.500 lei. În împrejurarea în care inculpatii au primit suma de bani de la student, procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrante”, au completat oamenii legii.

Dan Druga sustine ca este nevinovat si ca acei bani urmau sa fie introdusi in caseria universitatii, pentru ca i-a primit dupa finalizarea programului. Colegii de la universitate sustin ca Dan Druga era unul dintre cei mai corecti angajati.
Comentarii
Adauga un comentariu