Local

Decizie incendiara! Fostul prefect Radu Prisacaru a iesit din Penitenciarul Iasi!

Publicat: 31 mart. 2015
1

@ Nimeni nu a stiut de aceasta miscare surpriza facuta de Radu Prisacaru fostul prefect al Iasului @ Totul a fost tinut la secret, desi minunea a avut loc saptamana trecuta @ Dupa mai multe cereri respinse, prin care a solicitat sa-i fie schimbat regimul de detentie, Radu Prisacaru a fost transferat la Penitenciarul Botosani @ Acolo va beneficia de un regim mai bland de detentie 

In urma cu cateva zile, fostul prefect al Iasului, Radu Prisacaru, a fost mutat din Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi. Acesta a fost scos din aceasta unitate de detentie si dus la Penitenciarul Botosani, acolo unde a fost incadrat intr-un nou regim de detentie. La Iasi, acesta fusese incarcerat la regimul inchis si a solicitat in repetate randuri sa fie transferat la un regim semideschis. La Penitenciarul Botosani va beneficia de un astfel de regim mai putin riguros: sunt mai putini detinuti in camera, usile sunt deschise, au voie sa iasa la munca, sa primeasca mai multe vizite sau chiar sa iasa din penitenciar pentru a-si vizita familia.

In prima faza, cand a fost arestat la Iasi, Radu Prisacaru a fost inchis intr-o camera cu 27 de persoane printre care criminali si violatori. Ulterior, a fost mutat intr-o camera de detinuti protejati, o camera in care se aflau oameni de afaceri si politicieni. A solicitat in repetate randuri sa beneficieze de acelasi regim de care a beneficiat si Relu Fenechiu. Pe data de 29 august 2014, Radu Prisacaru a formulat o cerere prin care a cerut sa fie lasat sa primeasca pui la rotisor in camera, la fel ca fostul sau sef de partid.

Pe langa puiul la rotisor acesta a mai scris in cerere ca vrea orez fiert si placinta cu branza si stafide. A explicat ca doreste sa cumpere aceste produse prin intermediul magazinului alimentar din curtea unitatii, iar banii sa fie luati din contul lui. Mai mult, Radu Prisacaru a dat in judecata unitatea de detentie pentru a beneficia de un regim mai bland.

„Petentul nu prezinta niciun risc pentru siguranta penitenciarului. Natura faptei pentru care a fost condamnat nu împiedica stabilirea unui regim inferior de executare, nefiind o infractiune violenta. Vârsta, starea de sanatate, disponibilitatea de a munci, lipsa antecedentelor penale, faptul ca pe perioada urmaririi penale, precum si pe întreaga perioada a executarii pedepsei dupa încarcerarea sa a avut un comportament ireprosabil, sunt elemente care-l recomanda pentru încadrarea în regimul de executare semideschis”, se arata in plangerea depusa pe masa judecatorilor.

Radu Prisacaru a ajuns in spatele gratiilor pentru a executa patru ani de inchisoare pentru luare de mita. Pe 17 august 2006, denuntatorul din acest dosar a mers la DNA si a formulat o plangerea impotriva lui Radu Prisacaru in care arata ca i s-au pretins 3 hectare teren pentru a-i fi retrocedata o suprafata de 16 hectare. Pe baza acestui denunt, fostul prefect a fost si arestat preventiv o perioada de timp. Si ceilalti acuzati din acest dosar au fost condamnati la pedepse cu inchisoare in regim de detentie.
Comentarii
  • Radu Prisacaru a ajuns in spatele gratiilor pentru ca a fost credul si inconjurat de praduitori si colaboratorii si nu a facut jocul hienelor

  • Serios?Vai saracul excroc!A vrut sa fure din prima si sa se imbogateasca.Isi mai aduce aminta acest individ lipsit de scrupule cand voia sa bage directorii de deconcentrate la puscarie? le dorea ana multi de inchisoare.Dumnezeu l-a pedepsit bine.Puscarie usoara Raducu!

  • Mai Lache de gara oamenii posteaza comentarii si isi exprima opinia de ce un ******* ca tine isi permite sa jigneasca sub ;anonimat; oameni pe care nu-i cunoaste ? pe ce te bazezi ?

Adauga un comentariu