@ Directia Regionala de Finante considera ca fostii actionari ai fabricii care imbutelia apa minerala Amfiteatru sunt vinovati de falimentarea societatii
Fiscul solicita magistratilor de la Tribunalul Iasi sa aprobe executarea averii membrilor consiliului de administratie al societatii care imbutelia apa minerala Amfiteatru. Asta deoarece, Finantele considera ca deciziile luate de acestia au dus la falimentarea SC Aqua Mold Trading SRL, societatea care detinea licentele necesare pentru imbutelierea cunoscutei marci de apa minerala.
Problema Fiscului nu este simplul faliment al societatii, ci faptul ca firma urmeaza sa fie radiata fara sa fie recuperati banii care se cuvin bugetului statului, adica taxele si impozitele neachitate de unitatea economica. Astfel, Directia de Finante are de recuperat de la Aqua Mold Trading SRL taxe si impozite in suma de 1.655.845 lei. Plangerea Fiscului se refera la urmatorii actionari de la Aqua Mold Trading: Sever Dragomir, care detine 6 la suta din partile sociale, Dragos Baciu- 3 la suta, Calin Huma- 11 la suta, Catalina Nitescu- 11 la suta, Maria Victor Popa- 49 la suta, Gheorghe Silion- 7 la suta. Fiscul a facut plangerea prin procedura de angajare a raspunderii patrimoniale pentru administratorii unor societati comerciale. Este vorba despre procedura reglementata de Legea nr. 85/2014 privind insolventa, care prevede ca administratorii societatilor comerciale care au dat faliment pot raspunde cu averea personala pentru acoperirea pasivului firmei. Cu alte cuvinte, averea acestora poate fi vanduta pentru plata datoriilor catre creditorii societatii comerciale aflate in faliment.
Dupa Fiscul iesean, printre creditori se mai numara Primaria Iasi, care are de recuperat taxe si impozite locale neachitate in valoare de 27.992 lei, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, cu un debit de 801.989 lei, Societatea Nationala a Apelor Nationale SA, cu 285.089 lei de recuperat etc. Valoarea totala a datoriilor societatii este de 2.265.966 lei.