Local

Decizie definitiva in cazul procurorului arestat la Iasi pentru coruptie

Publicat: 08 aug. 2014
1

Ieri, judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis ca procurorul Vasile Selaru, arestat in prima faza de magistratii de la Curtea de Apel Iasi, sa stea in continuare in spatele gratiilor.

Vasile Selaru a contestat decizia data in prima faza de Curtea de Apel Iasi si a sperat ca va primi un raspuns favorabil si va fi lasat sa plece acasa. La Bucuresti, acesta n-a mai avut bani pentru avocat si a mers cu avocat din oficiu. Acum, va fi nevoit sa plateasca peste 200 lei, reprezenand cheltuielile de judecata care privesc contestatia.

Anchetatorii sustin ca au descoperit trei fapte comise de Vasile Selaru, procuror criminalist in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Vaslui. Prima fapta este aceea ca ar fi promis unui patron de la o casa de amanet din Vaslui ca poate obtine o solutie favorabila din partea judecatorilor de la Curtea de Apel Iasi pentru un baiat care era acuzat de furt calificat. Procurorul i-ar fi promis omului de afaceri ca poate vorbi cu prietenii sai de la Curtea de Apel Iasi pentru a obtine o reducere de pedeapsa pentru tanarul implicat in acel dosar penal. La cateva saptamani dupa aceste discutii i-ar fi cerut bani cu imprumut celui caruia ii promisese ca obtine solutia favorabila.

Procurorii DNA ar fi reusit sa intercepteze cateva convorbiri telefonice cu privire la aceasta fapta. In ceea ce priveste cea de-a doua acuzatie, ca ar fi primit suma de 700 lei de la administratorul unei firme de paza, abia aici lucrurile se complica. Pentru a-l ajuta pe proprietarul firmei de paza, procurorul a mers sa discute cu un politist din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Vaslui care se ocupa de primirea cererilor pentru obtinerea licentelor necesare unor firme de acest gen. Acel politist a considerat ca procurorul Selaru vrea sa-l influenteze in activitatea sa si a facut denunt la DNA. De aici ar fi inceput interceptarile telefonice asupra procurorului. Politistul respectiv sustine in acel denunt ca procurorul ar fi facut presiuni asupra sa pentru a emite acea autorizatie de licentiere a firmei de paza. Ultima acuzatie este aceea ca ar fi primit mita cazare pe litoral ca sa rezolve in mod favorabil un dosar aflat pe rolul Parchetului de pe langa Judecatoria Barlad.
Adauga un comentariu