National

Decizia Senatului: Cine a fost numit judecator la CCR

Publicat: 07 iun. 2016
1

Senatul a decis, marti, numirea deputatului Marian Enache in functia de judecator la Curtea Constitutionala, acesta obtinand 80 voturi „pentru” si 37 „impotriva”.

Candidaturile senatorului Ruxandra Jipa si judecatoarei Mona Lisa Neagoe au fost respinse de catre senatori. Jipa a obtinut trei voturi „pentru” si 114 „impotriva”, in timp ce Neagoe, propusa de PNL, a avut 34 voturi „pentru” si 83 „impotriva”.

Votul a fost secret. In timpul dezbaterilor, senatorul PNL Dinca Marinica a contestat candidatura deputatului Marian Enache, aratand ca, potrivit legii, acesta trebuia sa fie sustinut de un grup parlamentar sau de alti deputati ori senatori. Potrivit acestuia, Marian Enache a fost pus intr-o situatie jenanta prin faptul ca PSD, care il sustine, nu a depus si un document in acest sens.

In replica, senatorii PSD Serban Nicolae si Cristian Dumitrescu au aratat, insa, ca nu este neaparat necesara sustinerea unui grup si ca Enache candideaza in nume personal, ca deputat. Marian Enache il va inlocui la Curtea Constitutionala pe Valentin Zoltan Puskas caruia ii expira mandatul. Senatul trebuia sa numeasca pana pe 13 iunie un nou judecator la CCR.
Adauga un comentariu