National

Decizia pe care Firea deja a luat-o pentru toti bucurestenii care stau la bloc! Uite ce vrea sa faca!

Publicat: 06 iun. 2016
1

Gabi Firea a reusit sa castige alegerile locale si a fost desemnata prin votul bucurestenilor ca fiind noul Primar General al Capitalei.

Printre primele masuri pe care doreste sa le ia in calitate de Primar, Gabi Firea doreste incurajarea si sprijinirea amplasarii de centrale noi de producere a energiei termice in cogenerare de inalta eficienta.

Ea doreste sa implementeze acest sistem, mai ales in cartierele care se afla acum departe de sursele de productie, cartiere precum Colentina, Doamna Ghica, Titan, Pantelimon sau Aviatiei). Se spera ca in acest fel, energia termica furnizata va fi la parametri de calitate in mod continuu si la un cost mai mic, tarfiul final fiind scazut cu cel putin 50 de lei/Gcal.

Aceasta masura costa in jur de 350 de milioane de euro, dar ar duce la o economie anuala la bugetul Primariei de cel putin 40 de milioane de euro prin diminuarea pierderilor acoperite prin subventie.

Banii pentru acest proiect ar urma sa fie suportati de Primaria Generala, dar se incearca si atragerea de fonduri europene nerabursabile pentru acest lucru.
Adauga un comentariu