Actualitate

Decizia ii vizeaza pe toti directorii de scoli si licee din judetul Iasi. Iata cum vor fi evaluati

Publicat: 02 mart. 2016
1

Ministerul Educatiei îsi propune organizarea unui test national on-line pentru ocuparea functiilor de director de scoala, licee si colegii. Totul ar reprezenta un pas preliminar depunerii de dosare pentru aceste concursuri.

Citeste si: „Inspectoratele Scolare sunt institutii toxice, comuniste si corupte”. Reactia sefei ISJ, Camelia Gavrila – FOTO

„Este o decizie foarte buna si care ar conduce, in viziunea mea, la un mai mare grad de corectitudine din perspectiva ocuparii acestor functii in sistemul de invatamant preuniversitar. De asemenea, avand in vedere faptul ca, din anul 2008, nu au mai fost organizate aceste concursuri, derularea lor acum este bine venita”, a transmis prof. Laviniu Lacusta, presedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar (USLIP) – filiala Iasi. Concret, in primele etape se vor realiza competitiile pentru directorii de licee. Cele pentru ocuparea functiilor de conducere în scoli gimnaziale si gradinite vor fi organizate în ultima etapa, dupa reorganizarea unitatilor cu efective reduse.
Comentarii
  • De ani de zile se amână acest examen pentru directori de şcoli, din cauza politicii. Sunt fixaţi în funcţii numai dacă fac parte din partidul ce e la putere. Dacă nu, sunt daţi jos zicând că sunt incompetenţi. Dacă sari dintr-un partid în altul precum d-na Gavrilă de la liceul Negruţi, poţi să mai stai pe funcţie.Şi politicienii se joacă cu aceste posturi de directori de şcoli cum vor ei.Fac asta de 26 de ani, mai bine de un sfert de secol. Nu le pasă decât de alegeri şi acum e un alt an electoral şi directorii trebuie schimbaţi, ca nişte pioni pe o tablă de şah. Ce concurs? Concursul e o măsluire colorată politic. Dar politicienii nici nu se mai omoară să păstreze aparenţele. Nici concurs n-au făcut de ani de zile.

Adauga un comentariu